sida poljubcem???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
marence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 17, 2004 2:00 am

Post od marence »

nemoj samo neko da se smeje:)neko kaze da se moze preneti,teoretski jeste moguce ali je potrebno da oba partnera imaju ranicu koja krvari u usnoj duplji?ili se varam???stvarno sam u zabludi...sta se smatra ranicom u ustima?jer ta rana otvorena uvek ili ona zarasta posle pola sata npr?jel afta spada u te ranice?neko mi je rekao da covek u svojim ustima uvek ima otvorenih rana?molim za pomoc...jel moguce da se prenese preko pljuvacke,mislim ako jedan od partnera ima aids a drugi ranu u ustima?hvala unapred
friend
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2004 11:38 am

Post od friend »

Osnovni načini prenošenja HIV-a su:

1. seksualni kontakt (hetero-, homo- ili biseksualni)
2. putem zaražene krvi (zajednička upotreba špriceva i igala, tetoviranje, krvnim bratimljenjem...)
3. vertikalnom transmisijom (sa inficirane majke na plod)

HIV se ne može preneti:

1. rukovanjem
2. poljupcem
3. korišćenjem istih prostorija
4. korišćenjem zajedničkog pribora za jelo i piće
5. spavanjem u istom krevetu
6. grljenjem

7. korišćenjem istog kupatila, peškira
8. ubodom insekata
:wink: :wink:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

sida MOZE da se prenese putem poljupca ako oboje imaju nekakvo krvarenje (ili ranice ) u ustima - ili ono tako cesto krvarenje desni zbog paradentoze!
naravno to treba da se desi u isto vreme.
a prakticno to znaci da se mozes ljubiti i sa osobom koja je HIV pozitivna samo treba znati te osnovne stvari.
pod ranicom se podrazumeva sve ono sto krvari ili je zaseceno a ne naslage gljivica (sem ako se zbog njih jave naprsnuca).
ja sam zivela sa osobom koja je imala nesto slicno po nacinu prenosenja ali se nisam zarazila.
dovoljan je uobicajen oprez, ali je potreban mnogo veci oprez ako ides kod nepoznatog zubara, a narocito kod pedikira (koga je bolje sasvim zaobici)!!!!
pozdrav
danka
Odgovori