Pozdrav, pre par dana sam bio da primim intramuskularnu injekcjiu u rame, sestra se prethodno setkala izmedju prostorija u ambulanti, pipala brave i nosila papire i knjizice. Kada se spremala da mi da vakcinu, nije prala ruke, nije stavila rukavice, i koliko sam video, prebrisala mesto za ubod nakon sto je izvadila iglu a ne pre.
Ja sam takodje pipao brave, naravno, i sad sam zabrinut iz 2 razloga:
- Sta ako je sestra prljavom rukom dodirnula iglu sa strane deo koji ide unutra i
- u slucaju da sam ja presao prstima preko mesta injekcije kada sam podizao rukav majice, a ruke su mi bile prljave zbog brave.
U hodniku sam video nekog tipa koji je delovao kao neki tipicni narkoman (visok a mrsav da mu se vide vratni prsljenovi) i svasta mi je proslo kroz glavu videvsi kako traljavo radi svoj posao ova sestra... Sta ako je taj narkoman ima neke telesne izlucevine na saci (na primer, ako nije prao ruke, sto mnogi cine) kojom je otvorio vrata pre te sestre ili pre mene, jel moguce da se zarazim necim takvim indirektnim kontaktom i posle toga ubudom igle (ja ne tvrdim da je zena pipala iglu, to nisam video, ali sigurno nije nosila rukavice niti prala ruke) na neocisceno mesto?
Da li je sestra ugrozila moje zdravlje ovakvim postupanjem?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 15, 2016 4:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
-
- Novi član
Re: Da li je sestra ugrozila moje zdravlje ovakvim postupanjem?
P.S. Ja shvatam da ovde ima par pretpostavki, ali zelim da stavim akcenat na samo ponasanje zdravstvene radnice, koja se ovako bezobzirno ponasa, smatram da je ovakvo ponasanje neodgovorno, ne bavim se medicinom, ali iskreno sumnjam da se ovako to radi...
Da li je to normalno i prihvatljivo u nasim zdravstvenim institucijama?
Ili je to mozda normalan protokol?
Da li je to normalno i prihvatljivo u nasim zdravstvenim institucijama?
Ili je to mozda normalan protokol?
Teško da nije brisala pre uboda, a sam kažeš da nisi siguran..
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Мислим да је поступила потпуно исправно.
Нормално је да кожу дезинфикује непосредно пре убода иглом, а то може да уради само ако претходно заврши са осталим операцијама као што је вађење игле из заштитног омотача (ако сам добро разумео твој коментар).
Прање руку није потребно јер она не додирује ни тебе нити нешто друго што улази у тебе. Иначе рукавице треба да заштите лекара а не тебе.
Нормално је да кожу дезинфикује непосредно пре убода иглом, а то може да уради само ако претходно заврши са осталим операцијама као што је вађење игле из заштитног омотача (ако сам добро разумео твој коментар).
Прање руку није потребно јер она не додирује ни тебе нити нешто друго што улази у тебе. Иначе рукавице треба да заштите лекара а не тебе.
-
- Novi član
Ok, a sta je sa neprebrisanom povrsinom? Ako sam dodirnuo prljavim prstima?
Zar nije tu napravila propust?
P.S. Da, izvadila je iglu iz plasticnog omotaca i zakacila na ampulicu, ili kako se vec zove...
Zar nije tu napravila propust?
P.S. Da, izvadila je iglu iz plasticnog omotaca i zakacila na ampulicu, ili kako se vec zove...
-
- Novi član
Nisam video da je brisala, zena je smotana, radila je na brzinu, video sam kad je gurnula iglu, a i posle kad je prebrisala pri vadjenju (a i osetio bih brisanje i pre toga a ne samo posle..). Ne znam zasto bi preskocila to.Dejanbg napisao:Teško da nije brisala pre uboda, a sam kažeš da nisi siguran..
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Мислим да нема потребе да се плашиш. Да си се пре тога ваљао у блату онда би било проблема у случају недостатка дезинфекције.
Има неких особа које су велики малери па закаче једну једину бактерију у околини и онда им сестра убоде иглу баш преко те бактерије коју није дезинфиковала. Али ако си толики малер нема потребе да бринеш. Стрефиће те неки шраф који је испао из сателита који је у орбити око Земље.
Има неких особа које су велики малери па закаче једну једину бактерију у околини и онда им сестра убоде иглу баш преко те бактерије коју није дезинфиковала. Али ако си толики малер нема потребе да бринеш. Стрефиће те неки шраф који је испао из сателита који је у орбити око Земље.