Seroxat duza upotreba

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kidloco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2012 3:00 pm

Seroxat duza upotreba

Post od kidloco »

Molim za malo informacija. Naime pijem Seroxat vec, pa evo skoro 3 godine. Poslednjih 3-4 meseca sam dozu koja je bila 20mg dnevno, smanjio na 10mg i to je prošlo super.

Inace, dijagnoza je generalizovani anksiozni poremecaj. Jednostavno stalno sam bio uznemiren, drhtavica, vrtoglavice, strah itd. To je zaista predugo trajalo, i kad su mi je dr. predložila Seroxat nisam imao šta da izgubim. Posle 2-3 nedelje pakla privikavanja, kao da mi je neko skinuo neki veo sa očiju. Sve sam nevolje podnosio lako, samopuzdanje, ma drugi čovek.

Nedavno sam smanjio na cetvrtinu pa pokušao da ukinem... Posle jedno 3-4 dana, juče - katastrofa. Sve se vratilo, strah, vrtoglavice, onaj uzasan osecaj...Aaaaahhhh. Miša mu. Naravno uveče ja pola seroxata, jutros još pola i opa evo me opet u zdravlju i veselju.

Dakle očito mi prija. Pitanje je šta ja da radim? Pa da ga pijem večno? Sad imam 33, šta treba još 80 godina da ga pijem :) Šalu na stranu, ja ne znam šta da radim baš...
CVETABG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2012 3:40 pm

Re: Seroxat duza upotreba

Post od CVETABG »

Ja sam ga uzimala 3 godine i skinula se prosle godine, ali uz gadan apstinencijalni sidrom- haos u glavi, izlivi besa, osecaj da cu da odlepim skroz, znojenje, lupanje srca... Tako da su mozda i kod tebe u pitanju samo simptomi koji su posledica odvikavanja od leka, ne mora da znaci da ti se vraca bolest. Ja sam koristila Bensedin prilikom skidanja, 3xdnevno, dve nedelje. Najbolje idi kod lekara koji ti ga je dao da ti kaze kako da prestanes.

U mom slucaju- bolje da sam nastavila da ga uzimam, posto mi je sad gore nego ikad. Imaj u vidu da i tebi moze to da se dogodi. Posavetuj se sa lekarem, nemoj na svoju ruku nista da radis. Pozdrav!
Odgovori