Pozdrav svima, odlicnan forum i kvalitetene diskusije imate, svaka cast.
Moje pitanje i dilema:
Ceo zivot imam problema sa gornjim disajnim putevima zbog polenske alergije, generalno svake godine me muci polenska kijavica i najveci deo godine nos mi je zapusen. Da ne ulazimo u diskusiju o alergiji i lecenju da predjem na stvar.
U poslednje vreme iako nemam sekreta u nosu, zbog otoka sluznice nos mi je gotovo neupotrebljiv. Sto mi pravi svakave probleme...
Danas na VMA se ispostavilo se da nije samo do otoka, vec do velike devijacije (za koju sam znao) koja onemogucava protok vazduha kroz nosnice, pri cemu je jedna gotovo blokirana.
ORL lekar je odmah i izricito preporucio hirurski zahvat septoplastiku, kojim se ovaj problem resava (isto su mi preporucili drzavni orl pre par godina, ali tada je bilo bolje stanje pa nije bilo neophodno).
Pored ociglednih stvari kao sto su operacija i totalna anestezija, brine me par stvari:
Prvo ne znam ljude koji su prosli ovu proceduru, kakva su iskustva ?
Kako se konkretno izvodi ova operacija ?
Koliko je uspesna i koliko vam je pomogla septoplastika ?
Moguce komplikacije i period oporavka, koliko je dug i tezak ?
Kako ova operacija utice na estetiku nosa ???
S obizrom koliko je udaraca primio, a to je mnogo, nos mi je estetski bas OK. Rekao bih da ako ponude da ga vrate na staro mesto, ali sam srecan i ovako.
Stvarno ne bih voleo da imam neke posledice po ovom pitanju.
Secam se nekih drugarica koje su jos u srednjoj radile noseve, da bi im posle nekog vremena promenili oblik, to ni nasta nije licillo, a onda bi opet isle pod noz...
Koji lekari su vam radili ovaj zahvat i koga eventualno preporucujete ili ne preporucujete.
Inace moram brzo da se odlucim za ovu operaciju ako mislim da je radim, s obzirom da sam na odsluzenju vojnog roka, a liste cekanja su im duge, bash sam u frci. Pa se nadam brzim i dobrim odgovorima.
Hvala vam puno!!!
p.s. nisam zavrsio medicinu, ali jedan relativno blizak fakultet, tako da slobodno mozete pisati u detalje
Septoplastika na VMA, iskustva ???
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 31, 2012 9:51 pm
Re: Septoplastika na VMA, iskustva ???
Mozda je malo kasno, ali evo mog odgovora, tj. mog prakticnog iskustva
http://draganepo.webnode.com/news/opera ... oplastika/
http://draganepo.webnode.com/news/opera ... oplastika/