Sedimentacija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 11:36 am
Sedimentacija
Uradila sam kompletnu krvnu sliku sa biohemijom i povecani su mi:
sedimentacija 30 (granice: 3-12),
fibrinogen 4,3 (granice: 2/4) i
limfociti 4.2 (granice: 1.2-3.2).
Sve ostalo je u granicama normale. Koliko znam Se i Fibrinogen ukazuju na upalne procese, neka zarista ali ja se ne osecam lose... barem nemam neke bolove.
Mokraca je takodje uredna, bez bakterija.
Sta mislite sta bi moglo biti i sta od analiza jos treba uraditi?
Hvala!
Sve ostalo je u granicama normale. Koliko znam Se i Fibrinogen ukazuju na upalne procese, neka zarista ali ja se ne osecam lose... barem nemam neke bolove.
Hvala!
-
- Novi član
Re: Sedimentacija
zvezdica83 napisao:Uradila sam kompletnu krvnu sliku sa biohemijom i povecani su mi:
Hvala!
Zaboravila sam da dodam da mi je izasla jedna afta u usni, sto mi je znak oslabljenog imuniteta, ali pijem aloju i jos svasta nesto za imunitet (propolis sa medom, pila sma i ehinaceu). Zbunjuje me sto su mi Se i Fib dosta poviseni, a leukociti su u redu 8.6 (granice: 3.5-10) i eritrociti isto u redu 4.12 (granice: 3.80-5.80)?!

- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
i jel ste bili kod doktora?ja bih lepo ovde uradio ultra zvuk i rtg pluca,pre svih lekova,pa da se vidi...sedientacija bogami jeste povecana i to dosta...
Treba da uradite i CRP.On ukazuje na upalni proces.
Pozdrav i srecno.
Pozdrav i srecno.
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
-
- Novi član
Slavko_slavko napisao:i jel ste bili kod doktora?ja bih lepo ovde uradio ultra zvuk i rtg pluca,pre svih lekova,pa da se vidi...sedientacija bogami jeste povecana i to dosta...
Ultra zvuk cega? Rtg pluca sam radila u julu zbog potreba neke druge prirode pa je lekar tada za svaki slucaj uradio i to, ali taj pregled se ipak ne radi svaki cas da bih sada odjednom uradila opet samo zbog povisene SE. Inace, tada je bio u redu.
Da li je moguce da je sedimentacija povisena zbog pada imuniteta a da leukociti nisu poviseni?
kod dr treba da odem sutra, danas sam tek uzela rezultate.
- Slavko_slavko
- Stalni član
ultra zvuk celog abdmena...rtg od jula,to je prevelika distanca,mislim da bi trebalo uraditi i rtg i uz...i kao sto kaze bilja,da se uradi i crp...
Jao Bože!
Pa da li ste vi svi normalni?
Izvinjavam se na rečniku, ali ovo je pre, pre, preterivanje!
Sedimentacija zaista jeste povišena, ali ne TOLIIIIKO! Pa jedna obična upala desni ili zuba, pa i ta afta mogu da daju takav rezultat.
Uostalom, šta vi ljudi mislite, koliko puta se naš organizam bori sa raznim infekcijama, a da mi toga niti smo svesni, niti radimo KS, pa ni ne vidimo sve te povišene vrednosti raznih pokazatelja upalnih procesa?!
A vi biste za svaku sitnicu na Rtg ili eho ili ko zna šta već ne...
Uostalom, limfociti govore u prilog tome da šta god Vas je zakačilo, organizam se s tim izborio i sad se oporavlja. Verovatno da ste KS uradili nekoliko dana ranije, vrednosti bi Vam bile još više.
Molim vas da se ne opterećujete za svaku sitnicu i ne savetujete nemilice ljude da se snimaju i sebe još gore izlažu raznim glupostima.
Sedimentacija zaista jeste povišena, ali ne TOLIIIIKO! Pa jedna obična upala desni ili zuba, pa i ta afta mogu da daju takav rezultat.
Uostalom, šta vi ljudi mislite, koliko puta se naš organizam bori sa raznim infekcijama, a da mi toga niti smo svesni, niti radimo KS, pa ni ne vidimo sve te povišene vrednosti raznih pokazatelja upalnih procesa?!
Uostalom, limfociti govore u prilog tome da šta god Vas je zakačilo, organizam se s tim izborio i sad se oporavlja. Verovatno da ste KS uradili nekoliko dana ranije, vrednosti bi Vam bile još više.
Molim vas da se ne opterećujete za svaku sitnicu i ne savetujete nemilice ljude da se snimaju i sebe još gore izlažu raznim glupostima.
sedefasta napisao:Jao Bože!
Gospode Boze,nemam komentar!!!
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
- Slavko_slavko
- Stalni član
ja sam posle 6 meseci,sa primarnim karcinomom imao extra sedimentacije...tek nakon nekoliko meseci mi je bila oko 70...a za upalu desni,sa jakim aftama sam imao sedimentaciju od 12 sto je nista naspram onih kakve sve mogu biti...
sedefasta napisao:Jao Bože!
Ja sam se javila ovde nadajuci se da ce neki lekar da mi da strucno misljenje, jer ne mogu da docekam da odem kod svog lekara (zakazano mi je za sutra popodne), a ne da me ovde odmah isprepada neko ko realno nije strucan!!! Iz tog razloga se slazem sa Vama da je savet tipa "uradite rtg" (pritom od nestrucnog lica) zaista neprimeren. Zbog takvih koji odmah misle na najgore i sire paniku ovakvi forumi ne treba da postoje!!! A i ja, sta sam se odmah prepala pa ne mogu da sacekam dva dana dok ne odem kod svog lekara...
U svakom slucaju, Vama hvala sto ste dali jedan razuman i umirujuci odgovor, da bar ne sizim dok ne odem kod svog lekara!

Pozz
Zasto bi se pocenjivali mi koji nismo lekari?
Ovde samo dajemo savete jedni drugima i niko ne misli nikome nista lose.
Ako nas Sedefasta smatra ludima,pa zasto onda nije ovde uvek i odgovori na svako pitanje?
Ja se slazem sa Slavkom da to nije normalna sedimentacija jer i moja je 37
Zna se da je neki upalni proces ili ko zna sta,moze biti hiljade razloga.
Slavko je dao svoje misljenje jer ne bi voleo da neko prode kao on,ja ti se Slavko zahvaljujem od srca i nemoj da obracas paznju na neke primitivne komentare.
Svi mi imamo pravo da kazemo svoje misljenje!
Zasto se meni niko nije javio od "pametnih" na temi kardiologija da mi protumacu nalaze?
Gde si Sedefasta kada vas lekare mi mnogi cekamo na forumu?
Bez vredanja molim vas na ovom nasem forumu,nije lepo niti vredati niti nekoga podcenjivati!
Ovde samo dajemo savete jedni drugima i niko ne misli nikome nista lose.
Ako nas Sedefasta smatra ludima,pa zasto onda nije ovde uvek i odgovori na svako pitanje?
Ja se slazem sa Slavkom da to nije normalna sedimentacija jer i moja je 37

Zna se da je neki upalni proces ili ko zna sta,moze biti hiljade razloga.
Slavko je dao svoje misljenje jer ne bi voleo da neko prode kao on,ja ti se Slavko zahvaljujem od srca i nemoj da obracas paznju na neke primitivne komentare.
Svi mi imamo pravo da kazemo svoje misljenje!
Zasto se meni niko nije javio od "pametnih" na temi kardiologija da mi protumacu nalaze?
Gde si Sedefasta kada vas lekare mi mnogi cekamo na forumu?
Bez vredanja molim vas na ovom nasem forumu,nije lepo niti vredati niti nekoga podcenjivati!
A i ja, sta sam se odmah prepala pa ne mogu da sacekam dva dana dok ne odem kod svog lekara...
Pa zasto se prepadas kada mi ovde na forumu nismo strucni?
Bolje je osecati se safe than sorry.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
It is better to be safe than sorry!!!!!!!!
Pa zasto se prepadas kada mi ovde na forumu nismo strucni?
Bolje je osecati se safe than sorry.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
It is better to be safe than sorry!!!!!!!!
- Slavko_slavko
- Stalni član
malo me je ovo navelo na razmisljanje i shvatio sam da je bolje da cutimnego da me neko poklapa samo zato jer nemam diplomu...ovo moze biti posledica afti,mada imate samo jednu aftu,moze biti posledica kojekakvih drugih bolestina...bolje da cutim...
Ma jok Slavko samo ti pisi nekome dobro dode svaki savet
Pozdrav

Pozdrav
- Slavko_slavko
- Stalni član
kazem,imao sam afte i to stravicne,puna usta,nisam mogao da jedem od njih,na ct-u su se videli uvecani limfatici subkarinalno levo i u desnoj axili,nista drugo...a imao sam infekciju koja je bila stravicna,a rezultati skroz ok...mogu pomoci sto se tice pozitive,jer toga jos uvek imam...