moze li mi neko reci sta znaci
-proveriti uzrok ubrzane sedimentacije eritrocita?
to je napisala doktorka u izvestalu sistematskog pregleda a sedimentacija je valjda 28/53 ako je to ot--svi ostali nalazi su u granicama-po obrascu u prilogu sto sam dobio-hvala
sedimentacija
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Sedimentaijca (ili brzina iste) ukazuje na neku upalu, infekciju, hronicnu ili akutnu bolest. Normalna vrednost je do 15. Ranije je bilo i do 10 a preko 20 se smatra losim rezultatom. Recimo ja sam oborio rekord kada mi je izmereno SE=1, ona ide od nule ali je niko nije video manje od 2. Inace CRP je bolji marker inflamacije a korelira sa SE, to je C-reactive protein
s
hvala al ovu zadnju recenicu nisam uposte razumeo-
dali mogu u privatnoj laboratoriji da trazim da mi urade-provere sedimentaciju-treba li neka priprema,
Dali je dobro popiti neke antibiotike pa posle toga proveriti?
Citao sam o antibioticima al nikad mi nije jasno koliko dugo trba uzimati?
Napominjem da imam hronicni prostatitis al imao sam ga i pre nekoliko godina pa nije bila povecana sedimentacija i kasaljem ujutru kao pusaci a nisam pusac?
Pio sam dovicin i bronho sirup i bilo mi bolje al posle isto_?
hvala
dali mogu u privatnoj laboratoriji da trazim da mi urade-provere sedimentaciju-treba li neka priprema,
Dali je dobro popiti neke antibiotike pa posle toga proveriti?
Citao sam o antibioticima al nikad mi nije jasno koliko dugo trba uzimati?
Napominjem da imam hronicni prostatitis al imao sam ga i pre nekoliko godina pa nije bila povecana sedimentacija i kasaljem ujutru kao pusaci a nisam pusac?
Pio sam dovicin i bronho sirup i bilo mi bolje al posle isto_?
hvala
Kako mozete piti antibiotik na svoju ruku??? Najpre, da biste ga koristili morate znati koja grupacija bakterija je u pitanju, oni ne deluju na viruse. Ne uzimajte ih na svoju ruku a najbolje opste ne uzimati jer su stetni. Idite u privatnu laboratoriju i neka vam urade CRP (5e) on je mnogo osetljiviji i specificniji marker upale. Ako imate uvecanu prostatu (adenom plazija) uzmajte bar 3 meseca prostamol uno prema uputima a ako je prostatitis infektivne etiolgije morate konsultovati urologa koji ce napipati i uraditi UZ, PSA marker...
s
psa je ok-sad sam uradio a uzimao sam prosle godine prostamol uno (po urologu)-pokazalo se da je izvanredan-od tada imam sasvim male tegobe prostate-tad mi je prestao dupli mlaz mokrace koji sam godinama imao i uzimao i antibiotike po antibiogramu i neznam sta vec-
vise me brine kasalj-al snimao sam pluca prosle godine-i nije bilo nista lose.
vise me brine kasalj-al snimao sam pluca prosle godine-i nije bilo nista lose.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: sedimentacija
Ko Vam je radio sistematski pregled? Konstatacija "proveriti uzrok ubrzane sedimentacije" ne odnosi se na VAs nego je napomena za drugog lekara. ne cinite nista na svoju ruku, ne uzimajte lekove na svoju ruku, javite se lekaru ospte prakse, a ako Vam je ovo napisao lekar opste prakse onda nju i pitajte sta i gde i kod koga treba da proveravate. ne budite neozbiljni da se lecite na svoju ruku, niti ima potrebe da idete po laboratorijama i vadite krv za dodatne rezultate a ne znate sta trazite. Javite se lekaru. Proverite stanje prostate kod svog urologa.vasa napisao:moze li mi neko reci sta znaci
-proveriti uzrok ubrzane sedimentacije eritrocita?
to je napisala doktorka u izvestalu sistematskog pregleda a sedimentacija je valjda 28/53 ako je to ot--svi ostali nalazi su u granicama-po obrascu u prilogu sto sam dobio-hvala
Trocifrena SE je odlika aktivnih upalnih procesa ili TU.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]