Sedativi koji ne deluju vise

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Sedativi koji ne deluju vise

Post od Just Life »

Pozdrav svima...

elem, kao sto sam naslov kaze, sedativi kao da vise ne deluju na mene.
Problem je u tome sto ih ne uzimam cesto uopste. Evo sad prvi put za mesecipo dana i nista. :-?

Uzimala sam ih pre, ali to je bilo pre vise od tri godine.

Moje pitanje je, da li postoji mogucnost da su neki receptori "otupeli" ili se navikli pa se supstanca ne resorbuje kako treba vise?
Ako je to slucaj, da li se oni mogu nekako podmladiti, ili uciniti ponovo osetljivim na odgovarajuce lekove?

Ili je nesto drugo po sredi....

svaki komentar je dobrodosao. Pomocj.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sedativi deluju na svakoga, samo je pitanje koliku cete dozu uzeti i sta podrazumevate pod sedativima. Postoji, naravno, i privikavanje, sa smanjenjem broja receptora, postoje i stanja sa smanjenom apsorpcijom, ali ja jos nisam sreo osobu koju nismo mogli da smirimo medikamentima, makar i neurolepticima.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

Upucena sam u sve to.

Jedina stvar koja me iznenadjuje je to sto doza koja je delovala pre 6 meseci sada je takva da je uopste ne osecam. To mene brine.. A od tada nisam 2-3 puta uzela..
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zastio ne napisete koja je doza i koji je lek u pitanju?

Pozdrav.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

rivotril 2mg
pigy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 27, 2006 3:09 pm

Post od pigy »

Ako smem da se umesam buduci da i ja koristim rivotril vec 9 meseci, i mogu reci da mi veoma odgovara i da je odlican lek,pijem ga zbog nervoze,koja zna da mi napravi razna neugodna stanja, a i pomaze mi u snizavanju visokog krvnog pritiska pored katopila 2x12,5mg(25mg), i njegovom regulisanju, a i sprecava vertigo(spontani koji ja imam).
Sto se tice delovanja u pocetku ,je trebalo vremena da se naviknem na rivotril(2mg) stim sto ja pijem pola (1mg) ujutru,popodne cetvtinu(0.5mg) i uvece cetvrtinu(0.5mg) u kontinuitetu vec 9 meseci,i mogu reci da sam zadovoljan,ukoliko sam smiren on dodatno smiruje i opusta ali ne uspavljuje,kad se iznerviram-dozvoljava mi da se iznerviram a da mi ne skoci previse pritisak i da mi ne napravi problem,dok prethodni lekovi,ksalol,i slicni nisu mogli to da postignu,imao sam i dalje spontani vertigo,kad se iznerviram skace pritisak i smeta mi buka....nije mogao da mi stabilise nervozu kao Rivotril.Tacno je da se organizam navikne na lek, ali ga treba piti u kontinuitetu, pa po savetu lekara kasnije povecati dozu ili promeniti antidepresiv(rivotril).
Inace doza od 2mg je preporucena za malu decu koja pate od epilepsije(prvenstveno),depresije,...a moze se slobodno uvecavati doza,za svakoga je individualna doza,pa pise lepo u uputstvu leka,samo ga treba procitati,i retko koji lek moze da pomogne ako se pije kad vi mislite da treba,cak se i vitamini piju u kontinuitetu, a kamo li lekovi,oni se piju dok god ne otklone tegobe a i dalje uz savete lekara,koji ce smanjiti/povecati dozu leka ili ukinuti/promeniti taj lek.
Mislim da vas lekar uz vas karton ce vam dati najbolji odgovor, jer vam niko ovde nezna dijagnozu ,jer je niste ni naveli niti ima vase rezultate iz kartona,a ako lek kako se vama cini ne deluje moze biti jer ga nepijete redovno a stoji vam u uputstvu da se lek lagano uvodi i postepeno izbacuje iz upotrebe,nemozete ga piti po potrebi-opet kazem citajte uputstvo za doziranje i upotrebuPozdrav!( i ja sam pacijent -ne doktor ali trudim se da se dobro obavestim).
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Rivotril je u klinickoj praksi poznat kao lek koji ima odlicne inicijalne efekte u prvih nekoliko meseci kod somatskih problema ili kod panicnih napada, ali se ubrzo usled nishodne regulacije javlja smanjeni efekat, pa je nuzno ili povecavanje doze, ili promena leka.

Pozdrav.
Odgovori