Secer, Srce i ishrana

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
nosidam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 2:25 pm

Secer, Srce i ishrana

Post od nosidam »

Stavio sam naslov teme ovakav jer nisam znao gde da svrstam ovu temu.

Imam problem ove prirode: Bilo sta da pojedem sto ima secera u sebi ili da je to neko pecivo sa secerom, cokolada, sladoled ili bilo sta drugo ja osetim da mi srce preskoci. Desi se da mi skoci pritisak i bude 150 sa 100. Nekada sam imao 112 kg i sada imam 100 kg. Trudim se da jedem zdravo ali nekada napravim izuzetak i bas uvek napravi mi se problem iste prirode i imam problem sa srcem i pritiskom samo zbog slatkih stvari.

Zasto?

Imam 30 godina i bio sam kod kardiologa ali kazu srce ti je zdravo nemas probleme. Jednom su me poslali da radim analize za stitnu zlezdu ali sve je ok bilo. Jedino nikada nisam radio analize za secer. Da li to moze da bude neki smptom i sta mi preporucujete da uradim da bih resio moj problem. Jedino kada sam vadio krv trigleciridi mi nisu bili dobri i ast i alt got. Rekli su mi da smanjim ishranu i da jedem po malo i tako se i pridrzavam i plus pijem omegu 3.

Hvala.
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Postovani,
misljenja sam da su te navedene tegobe manifestacije osecaja krivice koji nosite zbog gojaznosti,a koji se uvek potencira uzimanjem neceg slatkog sto Vi u sustini volite a sto Vam nije preporuceno tj.zabranjeno je od strane lekara.Dakle ,problem je u domenu psihe.
Sto se tice laboratorije,prosto ne mogu da poverujem da Vam nije odredjivana glukoza/secer u krvi/,jer je to obavezna, rutinska analiza.Ako je zaista trako,svakako to proverite.
Pozdrav
nosidam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 2:25 pm

Post od nosidam »

Hvala na odgovoru i provericu glukozu ovih dana i postavi cu ovde i ostale analize pa ako mozete i vi da mi protumacite.

Hvala
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

I glikemija na taste moze biti u referentnim vrednostima a da glikoregulacija ne bude. Uradite OGTT.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori