Seboreja ili ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Robin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 23, 2004 2:00 am

Post od Robin »

Da li neko moze da mi kaze sta je uzrok preteranom mascenju kose, svrabu takodje? ranije mi je kosa bila predivna a sad vec kad je operem ona se osusi masna na temenu kao da je nisam ni prala?? molim za hitan odgovor hvala puno
Lili
Novi član
Novi član

Post od Lili »

Dugo vremena sam imala isti problem kao i ti i opadala mi je kosa.Dermatolog mi nije davao nikakvu terepiju pa sam na svoju ruku pocela da koristim Mykoseb.Vec posle mesec dana koriscenja kosu sam mogla da perem redje nego pre,a i opadanje se smanjilo.
Robin
Novi član
Novi član

Post od Robin »

Hvala puno na savetu Lili,a nase zdravstvo nema pojma definitivno ili su prosto nezainteresovani pa moramo ovako da trazimo pomoc,to je bas tuzno!
Lili
Novi član
Novi član

Post od Lili »

Potpuno se slazem sa tobom. Pogotovo je takva situacija u BG-u. Jos moram da dodam da sam koristila i caj za jacanje kose Biljne apoteke "Josif Pancic". Trebalo bi da ga ima u bolje snabdevenim apotekama (ako nema oni imaju svoju apoteku na Dorcolu). I treba biti uporan. Pozdrav!
Robin
Novi član
Novi član

Post od Robin »

Pa ovo je stvarno da covek poludi ,od jutros u roku od 4 sata sam dobila misljenje 2 lekara : jedan kaze imas seboreju koja je hronicna i nikad se ne izleci u potpunosti, drugi kaze : nema taj doktor pojma zene ne mogu da imaju seboreju!! pa ja iskreno molim ako neko zna vise o seboreji da mi pomogne jer ja vise nemam snage da se vucem po zdravstvenim centrima i slusam njihove verzije o mom stanju!!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

....
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 10:33 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Robin
Novi član
Novi član

Post od Robin »

Hvala Danka, ja sam se uplasila jer imam samo 22 god. a bojim se da mi se kasnije s godinama ne pogorsa, zdravlje kose mi je uvek bilo jako vazno i ovo me je prilicno pogodilo
Any
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2004 1:00 am

Post od Any »

Pretjerano mašćenje vlasišta može biti uzrokovano hormonalnim promjenama, zato vam preporucujem da odete ginekologu i napravite pretrage krvi i UZV jajnika.Ako je to problrm moze se dati hormonska terapija etinilestradiol i ciproteron-acetat.Za njegu vlasista mozete upotrijebiti SEBOPHANE šampon iz linije proizvoda URIAGE.Smanjuje problem mašćenja, djeluje antimikrobno i smanjuje svrbez i iritaciju.Ako vam tonakon 1-2 mjeseca ne pomogne potrazite pomoc dermatologa.
lorelai
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2003 1:00 am

Post od lorelai »

Ja imam samo jedan mali savet psiholoske prirode, a to je da i sam stres i preterana konstantna preokupiranost takodje negativno uticu i stopiraju proces izlecenja i normalizacije. Pokusaj da ne razmisljas previse o tome i videces da ce biti efekta.

srecno
Robin
Novi član
Novi član

Post od Robin »

Hvala jos jednom svima, lepo je videti da jos uvek ima nesebicnih ljudi kojima nije problem da odvoje vreme i pomognu svojim savetom!
Odgovori