Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Da li neko moze da mi kaze sta je uzrok preteranom mascenju kose, svrabu takodje? ranije mi je kosa bila predivna a sad vec kad je operem ona se osusi masna na temenu kao da je nisam ni prala?? molim za hitan odgovor hvala puno
Dugo vremena sam imala isti problem kao i ti i opadala mi je kosa.Dermatolog mi nije davao nikakvu terepiju pa sam na svoju ruku pocela da koristim Mykoseb.Vec posle mesec dana koriscenja kosu sam mogla da perem redje nego pre,a i opadanje se smanjilo.
Potpuno se slazem sa tobom. Pogotovo je takva situacija u BG-u. Jos moram da dodam da sam koristila i caj za jacanje kose Biljne apoteke "Josif Pancic". Trebalo bi da ga ima u bolje snabdevenim apotekama (ako nema oni imaju svoju apoteku na Dorcolu). I treba biti uporan. Pozdrav!
Pa ovo je stvarno da covek poludi ,od jutros u roku od 4 sata sam dobila misljenje 2 lekara : jedan kaze imas seboreju koja je hronicna i nikad se ne izleci u potpunosti, drugi kaze : nema taj doktor pojma zene ne mogu da imaju seboreju!! pa ja iskreno molim ako neko zna vise o seboreji da mi pomogne jer ja vise nemam snage da se vucem po zdravstvenim centrima i slusam njihove verzije o mom stanju!!
Hvala Danka, ja sam se uplasila jer imam samo 22 god. a bojim se da mi se kasnije s godinama ne pogorsa, zdravlje kose mi je uvek bilo jako vazno i ovo me je prilicno pogodilo
Pretjerano mašćenje vlasišta može biti uzrokovano hormonalnim promjenama, zato vam preporucujem da odete ginekologu i napravite pretrage krvi i UZV jajnika.Ako je to problrm moze se dati hormonska terapija etinilestradiol i ciproteron-acetat.Za njegu vlasista mozete upotrijebiti SEBOPHANE šampon iz linije proizvoda URIAGE.Smanjuje problem mašćenja, djeluje antimikrobno i smanjuje svrbez i iritaciju.Ako vam tonakon 1-2 mjeseca ne pomogne potrazite pomoc dermatologa.
Ja imam samo jedan mali savet psiholoske prirode, a to je da i sam stres i preterana konstantna preokupiranost takodje negativno uticu i stopiraju proces izlecenja i normalizacije. Pokusaj da ne razmisljas previse o tome i videces da ce biti efekta.