Pre otprilike godinu dana, na ruci sam primetio izraslinu (meku), doktor mi je rekao da je u pitanju masno tkivo, i predlozio uklanjanje (sto sam i ucinio), medjutim, nakon odredjenog vremena pojavila se opet (ne na istom mestu), sada vec i na slabinskom delu i na butinama, a pod levim pazuhom i grupa od 5-6 komada!!!, nakon drugog pregleda UZ doktor je rekao da su u pitanju neurofibromatomi. Da li mi neko moze vise reci o tome, lek, hirurska intervencija nije resenje, jer bih imao 20 rezova a dali mogu nestati i.....
Unapred zahvalan i zabrinut!!!!!!!!
Savet
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 1:27 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li je pri ukljanjanju prve izrasline na ruci uradjen patohistoloski pregled izvadjenog tkiva?
Inace neurofibromi su benigni tumori nervnih celija koji se javljaju duz jednog ili vise nerava. Nisu opasni, ali svojim uvecanjem i pritiskom na sam nerv mogu da izazovu bol koji dugo traje. Karakteristicno je za neurifibrome da njiov broj vremenom raste. Uglavnomo se javljaju tokom puberteta.
Preporucio nih vam da odete kod neurologa, da vas on pregleda i mda zajedno sa vasim lekarom odluci sta dalje.
Inace neurofibromi su benigni tumori nervnih celija koji se javljaju duz jednog ili vise nerava. Nisu opasni, ali svojim uvecanjem i pritiskom na sam nerv mogu da izazovu bol koji dugo traje. Karakteristicno je za neurifibrome da njiov broj vremenom raste. Uglavnomo se javljaju tokom puberteta.
Preporucio nih vam da odete kod neurologa, da vas on pregleda i mda zajedno sa vasim lekarom odluci sta dalje.
Carpe diem, quam minimum credula postero!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Neurofibromatoza se od lipoma razlikuje histoloski i etiopatoloski. Potrebno je uraditi odstranjenje jedne promene i poslati je na patohistoloski pregled. Licno, ne verujem da imate neurofibromatozu, jer bi imali i druge simptome...
http://www.emedicine.com/derm/TOPIC287.HTM
Sve najbolje.
http://www.emedicine.com/derm/TOPIC287.HTM
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.