SAVET----
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 13, 2016 7:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
SAVET----
Da li neko moze da mi preporuci koji lek da popijem posle trcanja, jer me bole cevanice i listovi, pa da cisto ublazi bol
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: SAVET----
Немој да трчиш по бетону. Пожељно је да набавиш патике које одговарају твојој нози. Најбоље марке су Асикс и Мизуно, само треба пронаћи адекватан модел за твоје стопало и начин гажења.
trci po strunjaci evo aca kazeaaaca napisao:Немој да трчиш по бетону. Пожељно је да набавиш патике које одговарају твојој нози. Најбоље марке су Асикс и Мизуно, само треба пронаћи адекватан модел за твоје стопало и начин гажења.
-
- Novi član
pronasao sam kolega, imam asics kayano 21 patike, ali problem je u tome sto imam 105kg i zadnji put sam bio aktivan jos u srednjoj, posle toga nista, kuca drustvo, i to je to! nisam aktivan bio vise od 10 tak godina sada imam 29. posle trcanja kada dodjem imam bolove u nogama pa sam cuo od nekih da popiju aspirin,andol,brufen, itd ja jos nisam nista uzeo pa ne znam sta bi bilo najbolje da ublazi upalu
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Једно је упала мишића, али то би требао да разликујеш од друге врсте болова. Осим тога у стопалима тешко можеш да добијеш упалу мишића.
У сваком случају никако не смеш да трчиш по бетону, ни случајно!
Трчи по земљи, трави или тартан стази.
Кајано је одличан модел али мораш да провериш компатибилност са твојим начином гажења: да ли имаш нормалан ход, пронацију или оверпронацију. Имаш о томе детаљно на сајту Трчање.
Иначе за циркулацију најбољи начин је онај са медом и јабуковим сирћетом. Имаш га објашњеног на мом сајту: http://*/index.html?stranica=s ... irkulacija
У сваком случају никако не смеш да трчиш по бетону, ни случајно!
Трчи по земљи, трави или тартан стази.
Кајано је одличан модел али мораш да провериш компатибилност са твојим начином гажења: да ли имаш нормалан ход, пронацију или оверпронацију. Имаш о томе детаљно на сајту Трчање.
Иначе за циркулацију најбољи начин је онај са медом и јабуковим сирћетом. Имаш га објашњеног на мом сајту: http://*/index.html?stranica=s ... irkulacija
-
- Novi član
jesam aco, moje su stability kayano 21 za moju pronaciju, jedino da trcim u park po suvom utabanom blatu, ali ne vidim svrhe zasto ne po putu? znam da je tvrda podloga, znam da ce upala proci za 2,3 nedelje mesec dana trcanja po betonu, kako ovi sto trce maraton po betonu (ulicama), necu uzeti u obzir profesionalne trkace koji istrce 42km za 2 sata i 3 minuta, nego ima neutralnih trkaca koji isto trce maraton, jbg zadnji su al ga istrce, i vidjao sam dosta ljudi da trce po mom gradu, po putevima i to u klasicno vreme 7,8,9 uvece
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Тешко да од тих тркача неко има 100кг ни из далека. Твоја стопала трпе огроман притисак због велике телесне масе. Бетон нема никакву еластичност па је то као да тренираш бокс на бетонском зиду. Узгред, то што они трче по бетону не значи да немају проблеме или да их неће имати.
Мислим да је ово добра илустрација. Дакле боксери тренирају на џаку песка јер он апсорбује део енергије ударца па не долази до повреде. Друго су каратисти који деценијама тренирају ударце у тврде предмене а то се постепено ради и друга му је намена.
Исто је и са стопалима. Сваки доскок је реално ударац стопала о подлогу. Гел патике ублажују ударце и то је добро. Пошто ти тек почињеш са трчањем и много си тежак онда ћеш трчањем по бетону стално повређивати везивна ткива у стопалима и коленима.
Трчи по тој земљи бар годину дана док не смршаш и не ојачаш мишиће.
Колико си висок?
Мислим да је ово добра илустрација. Дакле боксери тренирају на џаку песка јер он апсорбује део енергије ударца па не долази до повреде. Друго су каратисти који деценијама тренирају ударце у тврде предмене а то се постепено ради и друга му је намена.
Исто је и са стопалима. Сваки доскок је реално ударац стопала о подлогу. Гел патике ублажују ударце и то је добро. Пошто ти тек почињеш са трчањем и много си тежак онда ћеш трчањем по бетону стално повређивати везивна ткива у стопалима и коленима.
Трчи по тој земљи бар годину дана док не смршаш и не ојачаш мишиће.
Колико си висок?
-
- Novi član
ok probacu u parku visok sam 181
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Уф, па имаш бар 20кг вишка.
Дакле обавезно по земљи или трави. Труди се да земљу прво додирујеш прстима. Не ваља трчати на петама без обзира на гел патике.
Дакле обавезно по земљи или трави. Труди се да земљу прво додирујеш прстима. Не ваља трчати на петама без обзира на гел патике.
Mozes da popijes bilo koji analgetik.
Paracetamol je svakako najbezbedniji, ali ako nemas zeludacne tegobe ili probleme sa bubrezima mogu i drugi.Ja licno volim rapten duo. Moze u aspirin 500 mg.
Paracetamol je svakako najbezbedniji, ali ako nemas zeludacne tegobe ili probleme sa bubrezima mogu i drugi.Ja licno volim rapten duo. Moze u aspirin 500 mg.
hvala shomy, uzeo sam od babe diklofenak ... pomoglo mi 
aco tako i trcim, sto bi amerikanci rekli mid-foot , dakle slecem sa polovinom noge na tlo pa tek onda peta, a ne sa vrhovima prstiju
kao ovaj ili ova sa ovog videa
https://www.youtube.com/watch?v=-so3QRkExWg

aco tako i trcim, sto bi amerikanci rekli mid-foot , dakle slecem sa polovinom noge na tlo pa tek onda peta, a ne sa vrhovima prstiju
kao ovaj ili ova sa ovog videa
https://www.youtube.com/watch?v=-so3QRkExWg
ubacio sam se u temu i meni treba pomoc
-
- Novi član
hvala na informaciji ljudi u park cu trcati
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па добро бре Давиде, нисам мислио да се трчи као балерина. Иначе тај од бабе ти не ваља. Узми неки млађи. 

haha videcu za taj aspirinaaaca napisao:Па добро бре Давиде, нисам мислио да се трчи као балерина. Иначе тај од бабе ти не ваља. Узми неки млађи.