SAMPONI sa Sodium Laureth Sulphate

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
_stefan_87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2008 6:29 pm

SAMPONI sa Sodium Laureth Sulphate

Post od _stefan_87 »

Pozdrav,
Interesuje me da li neko zna da mi kaze sampon koji ne sadrzi SLS (sodium laureth sulphate), posto sam nasao puno textova u kojima se navodi da je on dosta stetan za kosu, a i da pod pomaze njeno opadanje(sto meni nikako ne odgovara, jer mi se kosa dosta proredila u poslednje vreme).
Isto tako me interesuje da li ste imali iskustva sa allin samponima, oni su navodno bez tog SLS-a, ali u njihovom sastavu ne pisa sta sadrze, tako da ne mogu biti siguran…

UNAPRED HVALA I NADAM SE DA CE NEKO ODGOVORITI!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Ti samponi se malo teze nalaze, tj. u prodavnicama zdrave hrane i specijalizovanim parfimerijama. Treba ti tzv. prirodna kozmetika, za vecinu tih proizvodjaca se ne zna u siroj javnosti, ali neka dobro opremljena prodavnica zdrave hrane je pravo mesto da se raspitas.

U DM parfimerijama mozes da kupis sampone Alverde i Suncokret, koji su prirodni a povoljniji od sampona nekih vecih imena u svetu prirodne kozmetike.
Lillly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:31 pm

sampon bez SLS-a

Post od Lillly »

Dragi moji ,naravno da postoji sampon bez SLS-a....
To je jaaako stetan hemijski sastav,koji se dobija iz gume. To je penujuci
Kancerogen element.
Postoje samponi koje proizvodi Fresh Line kozmetika.
Pored toga sto ne sadrzi SLS,ne sadrzi ni parabene,silokone,koji su takodje stetni hemijski elementi i i konzervansi..
Ta kozmetika se nalazi u TC "Usce" i "Delta City-u"...

Isprobana preporuka :D
okceMalo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 4:06 pm

Post od okceMalo »

Ja koristim biomelem (koji je inace vrh) i pise da ima ali na bazi prirodnih ulja ili tako nesto..
Lillly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:31 pm

Sampon bez SLS

Post od Lillly »

Ova kozmetika je na bazi cistih ESENCIJALNIH ulja.
Bez :
-parabena
-propilen glikola
-SLS-a
-silikona
sto je reci da je vise nego izvrsno :D
Ko ima mogucnosti i priliku da proba-preporucujem.
:)
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Re: SAMPONI sa Sodium Laureth Sulphate

Post od mr M »

_stefan_87 napisao:Pozdrav,
Interesuje me da li neko zna da mi kaze sampon koji ne sadrzi SLS (sodium laureth sulphate), posto sam nasao puno textova u kojima se navodi da je on dosta stetan za kosu, a i da pod pomaze njeno opadanje(sto meni nikako ne odgovara, jer mi se kosa dosta proredila u poslednje vreme).
Isto tako me interesuje da li ste imali iskustva sa allin samponima, oni su navodno bez tog SLS-a, ali u njihovom sastavu ne pisa sta sadrze, tako da ne mogu biti siguran…

UNAPRED HVALA I NADAM SE DA CE NEKO ODGOVORITI!

Stefane,

Jedan od uvoznika nemacke prirodne kozmetike je firma Digispharm - www.digispharm.co.rs. Na njihovom sajtu se mozes informisati o svim proizvodima (i za muskarce i za zene) u cijem sastavu se ne nalaze dobro nam poznati konzervansi.

Na vrhu strane, pod opcijom Logona se nalazi padajuci meni. Prati: Logona>Peodaja>Beograd (ako zivis u Beogradu). Tu je spisak svih apoteka (adresa i telefona) koje prodaju njihove proizvode.

Pozdrav,
mr M.
Hiram Abif
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 5:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hiram Abif »

:lol:
kupujem sapune za kosu tj. cvrsti sampon bez Sodium Laureth Sulfata, narucujem, blog je na netu, mislim da je domacisapuni.blogger ili slicno, nasla sam na guglu.
meni je kosa bila u jako losem stanju, susila se bez nade da ce se ista promeniti i onda rekoh da probam jer sam cula da nase bake....
sve u svemu, sapun 50 gr sa raznim mirisima i dodacima (ja uzimam one sa vit e i maslinovim uljem) su bili pre par meseci 230 din. mom decku taj od 50 gr traje vec mesec dana, paculi :P za dugu kosu je malo teže
Deus est Homo!
Mr.X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: sampon bez SLS-a

Post od Mr.X »

Lillly napisao:Dragi moji ,naravno da postoji sampon bez SLS-a....

Kancerogen element.
Toxicology research by the OSHA, NTP, and IARC supports the conclusions of the Cosmetic, Toiletry, and Fragrance Association (CTFA) and the American Cancer Society that SLES is not a carcinogen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_laureth_sulfate

http://www.natural-health-information-c ... lfate.html
*
beri1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 11:05 pm

Post od beri1 »

Nema šampona , koji bi poboljšao rast kose ,.......... iluzorno je i govoriti o tome .
Nisam ginekolog al mogu da pogledam :)
Odgovori