Samoubistvo

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ZZbunjen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 19, 2010 8:49 pm

Samoubistvo

Post od ZZbunjen »

Pozdrav ljudi, sry ako je tema tako sokantna, ili vas vec smara, ali imam jedan poveci problem. Vec duze vreme (oko godinu i po) razmisljam svakih par dana o tome da se ubijem, sebe smatram za nize bice od ostalih itd itd itd. Cim sam dosao ovamo, hocu da se resim tih crnih misli, i hocu da nastavim moj zivot srecan i sa nekim problemima iza sebe. Zanima me da li neko moze da mi da neki savet kako te crne misli da prebrodim, ili da mi pomogne sa nekim brojevima psihijatrijskih ordinacija u Novom Sadu, posto ja zivim nedaleko NS-a. Hvala i izvinjavam se ako sam ugnjavio, prijatan da zelim
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Re: Samoubistvo

Post od donka »

U medjuvremenu, dok ne pronadjes psihijatra, mozes izmedju 8 uvece i 6 ujutru da pozoves besplatan broj 0-800-201-200, to je savetovaliste za pomoc osobama koje razmisljaju o samoubistvu, pozovi ih sto pre mozes i mozda ti i oni mogu pomoci! Srecno i sve najbolje!
ancibaby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 02, 2010 9:53 am

Post od ancibaby »

iz mog licnog iskustva mogu toplo da ti preporucim dr.Maju Tobi Strizovic, radi u ordinaciji "Anima", tel 021/6394-529, zakazivanje je iskljucivo izmedju 13-14 h, jer ostalo vreme dr. posvecuje pacijentima i tel. joj je iskljucen.Zaista zena zna da slusa,da prepozna problem, posveti ti svih sat vremena koliko traje terapija, a ne kao pojedini kod kojih sam bila slusaju 15 min. i kazu" Mico ovo nece ici bez lekova,evo vam to i to ", pri tome mi uzmu duplo para nego Maja, kod nje je pregled 1.500,00 dinara, a mozes da places i pricas za sve novce :)). Samo hrabro, i ja ti preporucujem da se javis ovoj dr. jer ona je neuropsihijatar, a pri tome stvarno dobro radi svoj posao. Adresa ordinacije Kisacka br. 35, Novi Sad. Ja se lecim od depresije i anksioznosti, sad imam i neki novi F, postraumatski stresni poremecaj ili tako nesto, a pritom sam i opsesevno-kompulzivna. Dok sam bila trudna i dojila isla sam samo na razgovore koji su isto pomagali bez upotrebe lekova, pa ako je meni sa ovoliko dijagnoza pomogla pomoci ce i tebi.Ne daj da te obuzimaju te misli, idi sto pre kod dr.,nemoj se predavati....nikada. Za sve ima leka, i sve moze da se popravi, veruj mi!
ZZbunjen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 19, 2010 8:49 pm

Post od ZZbunjen »

Zelim samo da se zahvalim Donki i Ancibaby, hvala na pomoci i uputstvima, stvarno cenim, i nadam se da cu se nekad oduziti na neki nacin, stvarno ste super!
ancibaby
Novi član
Novi član

Post od ancibaby »

Nadam se da si dobro...nazalost doktorka je godisnjem do 8. septembra, a dotle mogu samo da ti pozelim sve najbolje, kada te obuzmu takve crne misli, probaj da se prebacis na nesto lepo,na nesto sto te ispunjava. Koliko imas godina, i zbog cega su problemi nastali, kada su poceli, da li ti se nesto jako ruzno desilo u skorijoj proslosti? Jako puno ljudi pati od raznih psihickih poremecaja, to je sve posledica stresnog vremena u kome zivimo, samo treba svoj problem prepoznati kao problem i obratiti se strucnom licu, nikada se ne predavati. Ja imam troje dece, i moji strahovi su uglavnom vezani za njih, i tada su i poceli pre 6 godina kada sam rodila prvo dete...Ignorisala sam svoj problem sve do pre godinu i po, i kada sam konacno otisla kod lekara,sve je krenulo nabolje...bolje se osecam, imam vise zivaca i strpljenja, popravio mi se odnos sa suprugom,trudim se da radim stvari koje me usrecuju i da sto manje mislim negativno i crno...
Dusan 40
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 3:08 pm

Post od Dusan 40 »

Maja Tobi, kod koje sam i ja isao zbog Boderlajna i suicidnih tenedencija ima specifican nacin rada i nije bas za svakoga....
Dusan 40
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 3:08 pm

Post od Dusan 40 »

Da dodam, ako neko ozbiljno razmislja intezivno o samoubistvu, ne moze bas da ceka do 8. septembra a na broj 0 800 201 200 cete jako tesko nekog dobiti jer imaju jednu liniju a puno poziva, tako su mi rekli kada sam ih posle vise sati okretanja dobio,mada ne zelim nista lose o njima da napisem...moj savet za sada je nazvati "SRCE", kod njih se uvek neko javi 7 dana u nedelji u terminu od 14 do 23 h, telefon 021 66233 93, nadam se da ce ovo privremeno pomoci....kao sto bih voleo da meni neko pomogne na moju temu o Candidi koju sam ovde postavio, jer ako je imate 8 meseci, drzite strogo dijetu koja podrazumeva izbacivanje gotovo svega sto drugi ljudi jedu, piju, izgubite 10 kg i pri tom nema poboljsanja i postanete u zivotu potpuno nefunkcionalni,ne mozete da radite, hronicni bolovi u stomaku(ponekad do ivice izdrzljivosti), to vas zaista moze dovesti do toga da razmisljate o samoubistvu...jedino mi jos preostaje lek Threelac koji je pomogao milionima ljudi u svetu koji pate od prevelikog broj ove gljivice, ali ja nemam zaista ideju kako da ga nabavim.
ancibaby
Novi član
Novi član

Post od ancibaby »

kako mislis specifican nacin rada? Znam da neko ko je suicidan ne moze da ceka da prodje godisni odmor, i lepo od tebe sto si preporuci srce kao alternativu dok ne nadje adekvatnog psihijatra. Meni ona bas odgovara. Bar za prirodu mojih problema...
Odgovori