Samopomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Millene55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 03, 2009 10:16 am

Samopomoc

Post od Millene55 »

Imam problema u komunikaciji sa ljudima,introvertna sam, previse ozbiljna, ne gledam ljude u oci i ne volim mnogo da pricam. Smatram sebe vrlo inteligentnom osobom ali su mi zato socijalne vestine na nuli.
Ja nikad nikog ne vredjam niti volim da se svadjam ali verovatno ostavljam utisak hladne ili cak neprijateljski raspolozene osobe posto ne vodim racuna o tome kakve signale saljem ljudima oko sebe.
Pored toga postala sam dosta negativna, nezadovoljna i ogorcena na zivot i ljude koji me okruzuju, zato sto sam sve sto sam dobila u zivotu jako skupo platila i dobila s velikom mukom, dok je drugima sve padalo s neba (jasno mi je kako ovo zvuci). Nekako sam puna besa i ogorcenja kao da nisam dobila nesto na sto imam pravo kao i svi ostali ljudi.
Vidim da je to sve bezveze i zato bih htela da promenim nacin na koji gledam zivot i ljude koliko je to moguce.
Interesuju me knjige koje se bave emotivnom inteligencijom, odnosima medju ljudima, samopostovanjem i samopouzdanjem, usamljenoscu i otudjenjem, vrstama licnosti i slicno...
Isto tako interesuje me da li postoje nekakve psiholoske radionice ili tako nesto slicno gde bih mogla da naucim vise o svom problemu.
Da li postoji jos neka vrsta pomoci za mene?
Mislim da odlazak kod lekara ne bi bio dobar zato sto mislim da me psiholog ili psihijatar, (ne razumem se gde spadam), ne bi ozbiljno shvatio i rekao bi mi da mi nije nista.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Poznajem osobu koja je dosta toga promenila kod sebe citanjem knjiga samopomoci i primenjujuci savete iz njih. Samo, zackoljica sa tim knjigama je sto saveti moraju da se primene. Vecina ljudi(tu spadam i ja :D ) procita to, shvati da su saveti korisni i primenljivi ali nastavi po svom. Jer tesko je promeniti sebe, tesko je ne reagovati u nekoj situaciji onako kako smo navikli vec onako kako je bolje, cak i po nas, ali na duze staze. Ako te zanima mogu da ti napisem neke naslove knjiga koje su njemu pomogle pa da pokusas. Samo kazem, treba jaka volja :)
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za samopomoc

Post od mislimsvojimmozgom »

Evo tri knjige koje Vam preporucujem :
Slika
cena knjige je 583 dinara (- kupila sam je nedavno (po drugi put) pa znam cenu.);Videcete koliko je vazna emocionalna inteligencija...izgleda da su uspesniji ljudi koji imaju visok EIQ od onih sa visokim IQ - ma bili i clanovi MENSE):)))
Slika
ova kosta 1080 dinara;
Slika
filozofija recena popularnim jezikom > odlicna> kosta 583 dinara

Copy iz maila:
Nasa izdanja se mogu kupiti po najpovoljnijoj ceni u knjizari APROPO (Cara Lazara 10, na uglu sa ulicom Nikole Spasica).
IP Geopoetika d.o.o.
Dositejeva 13
11000 Beograd
Tel: 011 32 82 436
Fax: 011 26 33 790
www.geopoetika.com

Novo radno vreme KLUBA CITALACA:utorak, sreda, četvrtak 10h - 17h,
petak 13h - 20h ,subota 10h - 15h ,ponedeljkom ne radimo > uclanite se, imacete drustvo, razgovarajte o procitanom itd…
Morate od necega poceti …Samo opusteno...pustite da Vas svetlost iz knjiga( ne samo gore navedenih) obasja..., a lagana , klasicna muzika dodirne Vase damare...itd... ima mnogo toga...najvise sitnica koje cine zivot ,u kojima treba uzivati...
poz.R.
Molim Vas nemojte shvatiti da se bavim reklamirenjem !!!
Ima i na ovom Forumu kutak gde pokusavamp da hranimo nase duse ( podforum nutricionizam /tema Dijeta koja hrani duh):)))
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Ne slazem se da Vas psiholog ili psihijatar (bitno je da je edukovani psihoterapeut, mada ja vise volim psihijatre , zbog, ne daj Boze, da mi zatreba farmakoterapija koju samo on moze da mi prepise) ne bi ozbiljno shvatio ! Jeste probali?
Ako Vas zanima broj psihoterapeuta mogu Vam dati na pp.
Ali ipak, sacekajte, mozda ce Vam odgovoriti Garfield, ona je najvise kompetantna za ovakve odgovore i mozda ce Vam predloziti nekoga...
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Kao sto rece Gala - nema razloga da VAs psihijatar ili psioholog ozbiljno ne shvate. KNjige samopomoci tesko da ce VAm pomoci, pre mislim da resenje za VAs jeste psihoterapija. Eto imate preporuku od Gale (najbolje je birati psihoterapeute po preporuci mada to nije garant da ce i Vama ta osoba odgovarati, no svakako je to sigurniji nacin da se isproba nego okrenuti male oglase...)
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

da da

Post od vasa »

Knjige ce vam pomoci ako upoznate samu sebe--shvatite pozitivno i negativno u sebi i u drugima i da smo svi dobili i izgubili nesto---a sta znaci dobiti----i koja je vrednost toga sto neko dobije a sta onog sto sam stvori---da da--- zavist je NESVEST-ili drugacije receno lose tumacenje-ne shvatanje--negativno osecanje--
DOBRA KNJIGA JE ,,DIVINA MEDICINA,,
osmeh usrecuje-------i prolaznika na ulici a kamoli prijatela
ko jos voli gledati namrstenu facu---sta mislis da drugi nisu izgubili nista
SRECNO
Odgovori