"samo" kralježnica ili ipak nešto više

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
marina90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2011 7:44 pm

"samo" kralježnica ili ipak nešto više

Post od marina90 »

Pozdrav svima :)
molila bih ako mi netko može dati savjet i svoje mišljenje. imam lordozu inače. nisam bila na nikakvim terapijama niti sam radila ikakve vježbe za to. ona je otkrivena slučajno i napominjem da nisam imala nikakvih bolova u vratnoj kralježnici gdje je ona i nađena. unazad 5 dana osjećam neku vrstu slabosti u desnoj ruci. također, ta ruka mi se počne tresti kada nešto uzmem u nju, tresavica nije jaka, ali osjetim ju i vidi se. također osjećam i kao blagu zakočenost prstiju na toj ruci. jučer sam radila težak fizički posao i počela me boliti cijela kralježnica s tim da danas nakon malo dužeg stajanja osjećam i lagano podrhtavanje u nogama. lijeva ruka se ne trese. samo desna. nedavno sam imala nešto kao išijas. nakon tjedan dana tableta ta bol je prošla. kada se krećem sve je uredno. prije 6 mjeseci sam radila MR mozga (uredan), Baep i vep (uredni), rtg vratne kralježnice (lordoza) i to sam radila zbog migrene i trnaca po tijelu. vadila sam reuma faktor, waller rose, crp - uredni, jedino mi je ast povišen (400), ali s njim sam uvijek imala problema (jedno vrijeme je bio 1200 i nakon 16 injekcija nije padao pa se spontano spustio nakon 2 godine). izgleda da sam i slabokrvna. imam kod sebe jedino nalaz feritina koji je 7 (13-150), a kks je kod doktorice jer u laboratoriju šalju elektroničkim putem taj dio tako da ću prekosutra znati više što se krvi tiče. priznajem, previše se služim laptopom. nerijetko to bude i preko 10 sati na dan. takva mi je priroda fakulteta. pri tome mi ta desna ruka stoji skroz neprirodno ( i tako već više od godinu dana koristim touchpad na laptopu) [URL=http://img143.imageshack.us/i/pict ... .jpg[/img][/url] -> to je položaj kako mi stoji ruka, a i ta zadnja dva prsta mi se najjače tresu . moje pitanje je sada da li je moguće da je to sve od lordoze i od kralježnice? imam li razloga za strah da je to neka neurološka bolest? idem na kontrolu kod neurologa za 14 dana, probala sam napraviti sve ono što mi on radi na kontroli, mogu bez problema držati nekoliko minuta ruke ispred sebe bez da padnu (samo osjećam zatezanje oko lopatica i ramena i ruke se blago skroz tresu). molim za iskreno mišljenje.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: "samo" kralježnica ili ipak nešto više

Post od tamaraft »

Ako provodite toliko vremena u pasivnom polozaju za kompjuterom onda je vas problem vrlo jednostavan!

Slabost misica, dekondicioniranost!

Resenje, opet jednostavno: jachanje mishica!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori