samo anemija ili...?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ovcica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 25, 2013 12:19 pm

samo anemija ili...?

Post od ovcica83 »

Poštovani, imam 29 godina, visoka sam 176 cm, teska 63 kg. Nisam radjala, ne koristim kontracepciju. Prvu menstruaciju sam dobila sa 13 godina. Moje tegobe su počele pre dva mjeseca. Opšta slabost, malaksalost, umor, povremeno neka plačljivost, česti herpes na usni, problemi sa pamćenjem, koncentracijom, neka rasijanost i zaboravnost, potpuni gubitak zelje za seksom, povremeno nizak pritisak 100/60, nekad cak 100/40, naročito poslije jela ili kada popijem času vina te sam tada nesposobna za bilo što, povremeno neka bol u ušima , konstantno pucketanje u ušima, povremeno neko cudno bridenje i zarenje povratu i licu,lupanje srca na najmanji napor - cak kad se u krevetu okrenem sa jedne na drugu stranu, cesto se ne mogu nikako nadisati vazduha, povremeno bol ispod lijeve dojke, ulijevo, cesto mi se manta u glavi, narocito pri ustajanju- tada mi se skroz zacrni pred ocima, cesto crne tačkice pred očima, nesigurnost u hodu - često me zanosi kad hodam, trnci u šakama i stopalima, često osjecam neko trnjenje i zarenje u obrazima i glavi, i ponekad bukvalno osjecam da mi glava nije dovoljno prokrvljena i da zbog toga mi je tesko razmisljati... sve me ovo jako ometa u svakodnevnim aktivnostima a narocito na poslu - radim kao profesorica u školi, i nekad mi je cak tesko i da pričam na času, a poslije jednog časa se umorim kao da sam kopala...Zaboravila sam spomenuti i povremenu nesanicu, kao i česte glavobolje , naročito poslije šetnje. Radila sam ultrazvuk cijelog abdomena i sve je ok, slezena je takođe normalne veličine, ultrazvuk i EKG srca, tu mi je receno da je sve u redu, nalazi urina uredni, jedino krvna slika loša - Hgb 111, hematokrit 0,29, željezo 7,8. Pila sam 2 mjeseca Ferolin C kapsule jednom dnevno uz bolju ishranu, i neki dan sam vadila nalaze - Hgb 116, hematokrit 0,34, željezo 6. Doktorica je rekla da uzmem Tothema ampule dvaput dnevno. Da li su svi simptomi koje imam mogući od anemije koja mi je dijagnostifikovana? I da li ce ti simptomi proci sa izliječenjem anemije? Najviše me zanimaju simptomi koji su vezani za zarenje i trnce u glavi, bol i pucketanje u usima i nizak pritisak? Jer nikada ranije nisam imala problema sa niskim pritiskom, uvijek je bio normalan. Nikada ranije nisam imla nijedan od navedenih simptoma. Da li je moguće da neki od simptoma su psihičke prirode - pošto sam sada u jako teškom periodu, u nekoj vrsti raskrsnice u životu? U dugoj sam vezi - 7 god i trenutno imam emotivnih problema, a i doslo je do povratka u moj rodni grad zbog potrage za poslom. Bila bih vam jako zahvalna ako biste mi odgovorili na ova pitanja kada budete u mogućnosti. I da li je potrebno možda otici do neurologa?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: samo anemija ili...?

Post od aa_aca »

За почетак бих ти препоручио да одеш код доброг масера да ти масира мишиће раменог појаса и нарочито оне мишиће који се налазе уз кичму. Било би добро да ти намести укљештења која сигурно имаш на спојевима ребара са кичмом. То може да узрокује већину твојих симптома. Погледај још здравствених савета на мом сајту w w w . a c a . r s.

За гвожђе узми ово:

Slika Slika
ovcica83
Novi član
Novi član

Post od ovcica83 »

hvala puno, recite mi samo da li se ti preparati gvozdja mogu nabaviti u apotekama? Moram napomenuti da ja zivim u BiH, pa nisma sigurna da li je kod nas moguce naci te preparate. I jos jedno pitanje - ti povremeni trnci i zarenje u obrazima, glavi, usima i vratu, da li je moguce da je to samo od nepravilnog položaja vratne kičme ili moze biti i na psihickoj bazi (recimo od nervoze ili anksioznosti)?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

У апотекама се ово ретко може наћи. Тога има у продавницама спортске исхране, као што је Панспорт. Одговара ли ова адреса:

Banja Luka, Vidovdanska bb
telefon +387(0)51-217-505
mail: [email protected]
Radno vreme: pon - pet: 08:30 - 20:00h, sub: 08:30-14:00h

Од вратног дела кичме, исто као и од оног дела кичме који се налази између лопатица, могу да настану невероватни проблеми, па тако и ти Ваши.

Психичке проблеме бих заборавио. Они могу да направе физичке болести, али опет морају независно да се лече. Физичка болест мора да се излечи на исти начин, независно како је настала.

На пример: стално сте под стресом и због тога долази до спазма мишића у раменом појасу. Он се појачава због дуготрајног седења. То изазива повишен крвни притисак. Ако се ослободите стреса, физички проблем неће проћи. Ако почнете да узимате таблете против притиска, тек сте онда угасили (тако ради већина лекара, нажалост).
Решење: масажа раменог појаса или вежба коју сам описао на мом сајту под Савети, Здравље, Рамена-рачунари.
ovcica83
Novi član
Novi član

Post od ovcica83 »

Odgovara, Banja Luka mi je relativno blizu, hvala Vam.
Kada budete imali vremena mozete li malo pojasniti sta se podrazumijeva pod "neverovatni problemi" koje moze izazvati problem sa vratnim dijelom kičme ili onim izmedju lopatica.
Kod mene je najizrazeniji simptom peckanje, zarenje i trnci u obrazima, na glavi , po vratu i dekolteu,i u usima, a uposlednje vrijeme (par sedmica)i bol u usima, a naročito u kostima glave koji se nalaze iza usiju- s tim da je ta bol u kostima konstantna. Kada sam se pozalila bliskim osobama na tu bol, svi su rekli da je u pitanju reuma - mada ja generalno nikad nisam imala problema sa tim.
Da li sve to treba shvatiti kao jedno ozbiljno stanje koje treba liječiti vjezbama i/ili medikamentima? I da li je uopšte moguće doći do potpunog izliječenja, tj uklanjanja simptoma?
Jer je jako neugodno, ometa kvalitet života i u svakodnevnim aktivnostima, a mene naročito brine sto se stanje ne poboljšava nego samo se pojavljuju novi simptomi.

Samo da spomenem da sam prije 5 godina imala saobracajnu nesrecu - sa blazim potresom mozga i mjesec dana sam nosila longetu(ili vec sta je to bilo) oko vrata mada nije bilo nikakvih povreda kičme, poslije toga sam radila vjezbe za vrat jedno mjesec dana dok nisam ponovno bila u potpunosti pokretna. Poslije toga sve do skora nisam imala nikakvih problema. Zanima me da li je mogućno da je saobracajna nesreca ipak ostavila neke posljedice. Nikada nisam radila CT mozga poslije saobracajke, iako je to bila preporuka ljekara, ali osjecala sam se normalno :) , te sam nastojla da izbjegnem zračenje.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Па да, повреда врата у саобраћајној несрећи. То је онда узрок. Ко зна шта је још "цимнуто" у осталом делу кичме и сада даје последице.

Прво да одеш на добру масажу и то редовно. За остали део кичме (осим врата) одличан је Истеки. Нема ту медикамената већ мора да се поправи физичко стање које је поремећено. Пробај прво масаже, па се јави да видимо шта ћемо даље.

Невероватни проблеми од вратног дела кичме могу бити било који којих се сетиш. Ту пролази огроман броја нерава и могући су проблеми са главобољама, очима, ушима, срцем итд. Нису много безазленији ни ефекти које може да изазове проблем са леђним делом кичме: аритмије, несвестице, болови у срцу, главобоље... Једноставно, све је уско повезано и велики је проблем то што малецки број лекара човека посматра као сложену целину. Најбољи промер је лечење срца ако особа има повишен крвни притисак, што представља поптуну будалаштину. То раде скоро сви кардиолози.

И још да кажем: ма каква реума. Она напредује веома полако и увек прво иду болови у зглобовима. Тек годинама касније јављају се последице када зглобови почну озбиљно да пропадају.

Дакле, лагане али квалитетне вежбе разгибавања и квалитетна масажа врата, раменог појаса и целих леђа, са нагласком на мишиће који иду уз кичму. Погледај вежбу коју сам описао на мом сајту у Савети, Здравље, Рамена-рачунари.

Верујем да би ти помогли и магнети, али то је већ друга тема и компликованија за примену јер је потребна самоградња. Они не могу да изврше физичку корекцију померених пршљенова, али могу да убрзају регенерацију ткива.
ovcica83
Novi član
Novi član

Post od ovcica83 »

Pa zar je moguće da se tek poslije 5 godina javljaju posljedice??!!
Jer zaista nisam imala ni najmanjih problema tokom proteklih godina.
Sad me to malo prepalo - da li mislite da bih ipak trebala otići na CT mozga, jer je to bila preporuka ljekara, a ja nisam otišla jer sam se osjećala dobro, ali ako povreda vrata moze dati posljedice nakon 5 godina, bojim se da nije doslo i do neke povrede mozga koja ne daje nikakve posljedice.

Sad me to sve malo vratilo u prošlost, oprostite sto sam dosadna i skacem sa teme na temu, ali u toku srednje skole sam ja bila mršava, imala sam 50-52 kg na visinu od nekih 160-165 cm, ne znam tačno tadašnju visinu. E onda sam nekako počela manje da jedem, i to je trajalo jedno 2-3 mjeseca, onda sam otišla i na more i dobila neki virus te nisam 7 dana skoro nista mogla da jedem. I vratila sam se kuci sa nekih 43 kg, bila sam bukvalno anoreksična. Trebalo mi je godinu dana da se vratim na staru kilažu, a u tih godinu dana sam izgubila i menstruaciju, koja mi je poslije toga redovna. Cini mi se da je to bilo 2000. godine. S obzirom da ste rekli da posljedice saobraćajke mogu da se manifestuju tek sada, interesuje me da li je ta pretjerana mršavost (anoreksičnost) mogla da ostavi neke (teže) posljedice po organizam - prvenstveno na skelet, recimo na formiranje kičme,unutrasnjih organa, ne daj Boze mozga... a koje se mozda tek sada manifestuju ili ce u buducnosti... Mada kada sam dosla na svoju staru kilazu nisam imala nikakvih većih zdravstvenih problema- zavrsila sam u medjuvremenu fakultet, zaposlila se...Jedino sto me brine jeste sto sam tada bila dijete u razvoju, pa da se te neke posljedice ne bi manifestovale u buducnosti i odrazile negativno na zdravlje...
Zanimaju me i mišljenja drugih ljudi...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ваљда ће још неко да се јави.

Иначе, последице повреда могу да се манифестују и много касније, што највише зависи од начина живота. Нешто се начне повредом, а после лош начин живота то "дорађује".

Ја не желим да ти препоручим снимања јер знам ко чита налазе. Мораш да будеш сигурна у стручност онога ко то ради да би било вајде то уопште радити. Пре једноставних анализа и третмана не треба ићи на убитачни ЦТ.

Тај вирус је могао да ти остави последице, али не верујем да има везе са овим случајем који разматрамо.

Иди на масажу и ради вежбе, па ћеш видети да ли треба ићи даље.

Толико од мене.
Odgovori