Salmonela - transaminaze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
tanja_s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 6:38 pm

Salmonela - transaminaze

Post od tanja_s »

Djecak ima 2 godine, Nakon uradjenih svih pretraga, otkriveno je prisustvo salmonele u stolici.
Transaminaze su 360 i 286 , alkalna fosfaza 688 i LDh 842 u/l.

Svi ostali nalazi (na viruse, bakterije, parazite, gljivice, test na HIV, hepatitis,...) su u redu.

Opste stanje je naizgled u redu osim tecne stoilice.

Terapija nija data.

Dijagnoza nije uspostavljena.

Molim vas za savjet kome i gdje da se obratim da saznam sta je djetetu i kako mu pomoci!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Uzmite ovo sa rezervom, jer nisam dr, ali imam iskustva sa istom (od kolaca u poslasticarnici) :cry: :

Dijagnoza je data za dete - salmonela

Kada se daje terapija, obicno su to antibiotici, ali najbolje je da se salmonela izbaci bez njih i zato se najcesce ne prepisuje nikakva terapija

U zavisnosti od broja stolica treba se i ponasati u "lecenju". Nemojte dozvoliti da dete dehidrira (deca mnogo brze dehidriraju nego odrasli), hrana treba da bude dijetalna, dosta blagih cajeva (ali ne odjednom, nego skoro pa stalno u malim gutljajima)......ja sam npr. morala da primam i infuziju, jer sam imala 15-20 stolica dnevno.
Tako da to treba da pratite.... Ne znam da li ste isli na Infektivnu??!! Tamo znaju najbolje sta treba da se radi tj. da li treba da se primi infuzija

Najvaznije sto treba da pratite je da se ne pojavi krv u stolici ( a u nekim slucajevima se i to desava), i ako do toga dodje, obavezno odmah potraziti savet lekara (najbolje je odmah ici na Infektivnu)

Prolazi za nekolioko dana (5-7), ali kazem, mora da se uzima dosta tecnosti zbog dehidriranja i lagana hrana!!

Pozdrav i brz oporavak Vasem detetu, Majja :wink:
Odgovori