Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Heh,negde sam procitao da se salmonela nalazi u zumancetu jajeta a ne u belancetu? Je li to istina?
Ako jeste, da li to znaci da belance moze da se pije zivo bez bojazni da cjemo se zaraziti?
Salmonela nije ni malo jednostavna kada se dobije, tako da sam sve recepte koji sadrze ziva jaja odstranila iz svog kuvara. To neki put smeta (recimo zamislite rusku salatu bez majoneza).
Htedoh da pitam a sta je sa proizvodima kao sto su kupovni majonez ili neki kremovi koji u sebi sadrze ziva jaja? Da li se u procesu proizvodnje necim "ubija" Salmonela ili je i to ruski rulet?
Odgovor ste dobili, a sto se tice majoneze i ostalih proizvoda na bazi jaja....ako krenemo u takvu paranoju oko hrane morali bi izbaciti pola stvari iz upotrebe. Tako da.....samo lagano i pametno, bez bespotrebne panike.