Da li postoji ikakva veza izmedju Pseudomonasa i Salmonele.
Moj sin je primljen na pedijatrijsku kliniku zbog osipa i povracanja, da bi nakon dva dana dobio visoku temperaturu.Nakon uradjenih nalaza iz stolice je izolovana Salmonela te je ukljucena terapija penicilin uz razlicite fizioloske otopine koje su aplicirane venozno.Nakon tri dana temperatura je dosla na normalu ali je idalje imao ucestale stolice.Nakon desetak dana i nakon novih analiza ,i mogu reci uz objektivno odlicno stanje djeteta,doktori su rekli da u nalazu stolice nema salmonele ali je izolovan pseudomonas.
Mislim da nece biti ukljucena dodatna terapija pa vas molim za Vase misljenje.
Radi se o djecaku mladom 28 mjeseci sa kao sto sam rekao dosta dobrim trenutnim stanjem,dobrim apetitom i smaanjenim brojem stolica na dvije do tri ne toliko rijetke stolice.
S postovanjem
salmonela-pseudomonas
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Avg 23, 2005 4:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nema nikakve veze izmedju pseudomonasa i salmonele.
P. aeruginosa je cesto prisutan u malom broju u stolici kao deo normalne flore creva i koze i zato nema potrebe za lecenjem. Inace, pseudomonas izaziva infekcije rana, opekotina, urinarnog trakta i respiratornog trakta i to skoro iskljucivo kod osoba sa oslabljenim imunitetom.
Veliki pozdrav, narocito malom decaku koji je do sada verovatno vec potpuno zdrav!
P. aeruginosa je cesto prisutan u malom broju u stolici kao deo normalne flore creva i koze i zato nema potrebe za lecenjem. Inace, pseudomonas izaziva infekcije rana, opekotina, urinarnog trakta i respiratornog trakta i to skoro iskljucivo kod osoba sa oslabljenim imunitetom.
Veliki pozdrav, narocito malom decaku koji je do sada verovatno vec potpuno zdrav!