Ruptura Ahilove tetive-konzervativno lecenje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Ruptura Ahilove tetive-konzervativno lecenje
Pre sedam nedelja sam imao totalnu rupturu ahilove tetive zaradjenu na kosarci,otisao sam odmah kod doktora i od ponudjene operacije i konzervativnog nacina lecenja izabrao ovo drugo.Nosio sam gips do pola butine (4 nedelje) i do ispod kolena jos 2 nedelje.Poceo sam sa fizikalnom terapijom.Pitanje je koliko je vremena potrebno da normalno prohodam i kako da se smanje sanse od ponovne rupture(nosenje ulozaka za pod petu,bandaze zgloba ili...)Hvala unapred.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Ruptura Ahilove tetive-konzervativno lecenje
KOliko st ebili u imobilizaciji- duplo toliko vremena je potrebno do potpunog oporavka,pod uslovom da nema ponovnih povreda i da imate dobrog terapeuta i pravilan fizikalni tretman tokom oporavka, da se pridrzavate saveta u vezi ne oslanjanja na povredjeni segment, da koristite stake itd.
Verovatnoca ponovne povrede se tokom oporavka smanjuje upravo ovime shto sam napisala vec!
Verovatnoca ponovne povrede se tokom oporavka smanjuje upravo ovime shto sam napisala vec!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Hvala lepo na odgovoru tamaraft.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nema na cemu!
Pozdrav
Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.