rupica iznad analnog otvora (odmah nakon zavrsetka kicme)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

markoBGG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 01, 2013 3:32 pm

rupica iznad analnog otvora (odmah nakon zavrsetka kicme)

Post od markoBGG »

Postovani,

skoro sam primetio gnoj u donjem vesu, ali je bio visoko, pa sam shvatio da nije iz anusa. Pogledao sam se na ogledalo, i video da ima 2 male rupice iznad anusa, odnosno odmah ispod one kosti (valjda se zove trticna)

Mnogo me brine sta je ovo, i da li je ovo otvorena rana? Da li mogu da dobijem (ne daj Boze) sepsu? Sta da radim?
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: rupica iznad analnog otvora (odmah nakon zavrsetka kicme)

Post od tanja68 »

Verovatno su bubuljice koje su se zagnojile i pukle ili urasla dlaka. U svakom slucaju nista strasno, ocisti malo povidon jodom i bice ok za dan dva.
markoBGG
Stalni član
Stalni  član

Post od markoBGG »

Postovana,

nec eproci za dan dva jer mi ovo traje, tj. rupice su tu vec tri-cetiri meseca... ne mrdaju, ne smetaju - nista. samo me strah da se ne zarazim.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pre će to biti urasla dlaka.
Idite kod hirurga, mora se rešiti.
Ghetto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 09, 2014 2:57 pm

Post od Ghetto »

imas uraslu dlaku (sinus). to inace zovu "bolest shofera" i nece se samo resiti. isti problem sam imao pre par godina i jedino je operacija spas. nije nista strasno, a sto pre odradis, pre ces se resiti te gluposti. opisacu ti kako su mene operisali...

Legnes na stomak, stave ti neki kolut ili nesto slicno ispod stomaka da ti guza dodje do izrazaja, otcepe 2x50cm flastera i zalepe ti za guzove i za ivicu kreveta na kom ce da te operisu kako bi ti rasirili guzove... smesno ali je tako :) dobijes anesteziju (lokalnu ili epiduralnu) i to je to. operacija traje par minuta, previju te, popodne ili sutradan ides kuci. ici ces 10ak dana svaki dan na previjanja, posle ces ici redje (ukoliko te ne zasiju vec ostave da samo zaraste). neces moci da sedis neko vreme i pravices krace korake ali posle 2 nedelje si normalan.

srecno :)
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Možda su fistule. Ne bi bilo loše da odeš kod hirurga da vidi šta je, da mi ovde ne lupamo glavu.
markoBGG
Stalni član
Stalni  član

Post od markoBGG »

Sta su to 'fistule' ?
bolep
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 26, 2014 2:25 am

Post od bolep »

markoBGG napisao:Sta su to 'fistule' ?
Prijatelju, mislim dasu kod tebe fistule u poitanju. To su urasline kao tanka crevca koja se probijaju kroz mišićni deo u donjem delu kičme i oko anusa i iz tog crevca izilazi povremeno gnoj ili sukrvica ili opak čista krv.Te fistule lmogu da prodju i kroz kosti i vrlo su neprijatne, na površinu kože nabubre pa kad probiju iscuri sadržaj i onda ti je lakše. To se rešoava operacijom. Lekar ubrizga nešto obojenu tečnost u fistulu i tako je raspoznaje gde je razgranata i seče je i vadi-odstranjuje. No l ja imam fistulu već petnaest godina, ona traži uredno održavanje-pranje-higijenu. Posle svake velike nužde obavezno pranje toplom vodom anusa i uzgred i fistule. One će biti mirne i neće ti praviti problema.
Milosss111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 08, 2014 11:25 pm

Post od Milosss111 »

Moze pitanje,mislim da je vezano za ovu temu.Imam rupicu iznad analnog otvora(malo ispod zavresetka kicme) i to sam osetio pre par meseci dok sam sedeo,mislio sam da sam se nazuljao i mislio da ce proci.Posle nekog vremena primetio sam rupicu iz koje (retko kad) curi malo,malo krvi ali curi valjda neki gnoj neprijatnog mirisa.I dok sedim(kako da objjasnim) kad se namestim tako da mi taj zavrsetak kicme bude blizi stolici,osecam bol...Eh sad,uskoro se zavrsava letnji raspust,i nzm sta da radim,da'l da saopstim ocu i da odemo do lekara ili sta da radim,jer ne znam koliko dugo posle operacije necu moci izlaziti napolje... :(
I sta bi trebao da kazem lekaru u domu zdravlja da bi mi dao uput za operaciju ako je potrebna ?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Naravno da treba da kažeš roditeljima i da odeš kod lekara što pre.

Lekaru samo reci koji problem imaš, reci da imaš rupicu koja boli, ponekad curi krv i gnoj koji neprijatno miriše, itd...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Неки су то решавали кремама Ихтиол-камфор и Флогоцид. Описали су на форуму.
sandrag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 14, 2005 3:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sandrag »

Tacno je da se moze rijesiti operacijom, ali tacno je i da moze da se vrati. Ja sam takodje imala taj problem, i isla kod ljekara. Pokusala sam da mazem opranom svinjskom mascu. Tacnije stavljala sam obloge, preprana svinjska mast, preko toga gaza, flaster. Naravno pre toga bih dezinfikovala i ocistila ranicu koliko moze vatom namocenom u alkohol. Nakon nekog vremena, sve se iscistilo, zaraslo. Sada imam samo oziljak. To je bilo prije 15-20-ak godina.
Odgovori