RTG sklerotični zid luka aorte kod 20-godišnjaka, molim za p

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
lonlonlon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 04, 2017 9:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

RTG sklerotični zid luka aorte kod 20-godišnjaka, molim za p

Post od lonlonlon »

Pozdrav, izneću moje podatke i nalaze pa da mi neko odgovori da li sam bolestan, da li će mi ovo skratiti životni vek i da li mogu da izlečim, sredim, očistim ovo? Radio sam preglede na svoju ruku, čisto da se prekontrolišem: rtg piše "aorta elongirana, sklerotičnog zida u luku". Nalaz odnesen kardiologu na vma koji zapisuje "donosi rtg b.o.". Nalazi eho srca u vezi sa aortom "aorta trolisna, 3,3 cm u korenu, Vmax 1,4 m/s, ias očuvanog kontinuiteta". Ef mi je 65%. Nikakva dijagnoza sem palpitatio cordis i dnv, znam i od čega, depresija i stres usled povrede i gubitka sportske sezone ali te aritmijice je čaj od valerijane sredio u roku od 3 dana. Niko mi ni reč o tom, po meni, famoznom rtg nalazu nije rekao, a meni to deluje ozbiljno i ne želim da prepuštam slučaju. Kardiolog na vma mi sve viče ma zdrav si ti kao dren, samo treniraj, ne nerviraj se bez razloga, baš sam bio ozaren dok nisam počeo da čitam malo o ovim stvarima i da proučavam nalaze. Kako tek tako "b.o."? Da li imam naslage na zidu luka aorte ili se zid deformisao? Da li će pomoći ono čudo od belog luka, limuna i đumbira za čišćenje krvnih sudova ili pak aspirin 100, da li će pomoći davanje krvi koje planiram prvi put u ponedeljak? Jako sam uplašen zbog ovog nalaza, doktor opšte prakse me gleda i kao zdrav si sve je super, malo si se ugojio, nemoj jesti pohovano, masno, slatko... Lako ću ja to promeniti, samo ne želim da umrem sa 40 godina. Moje mišljenje: naslage=ateroskleroza/deformisanje arterija=slabljenje srčanog mišića/infarkt/šlog=smrt. Ne želim degenerativne promene sa 20 i sve ću učiniti da ih sprečim/izlečim. Jesam hipohondar, bukvalno sad sedim i plačem od straha, ali imam savest pre svega jer sam ozbiljan sportista, srce treba da mi bude jako kao kod konja jer će moji napori od početka sezone, od recimo avgusta, biti baš veliki i ne želim da mi nešto bude. Inače, visok sam 206, težak 118, rođen krajem 1996, što se tiče građe imam stomak i kad sam u top formi, krvna slika mi je okej, holesterol 3,78, pa me i to jako buni. Normalne vrednosti a sklerotičan zid aorte, kako? Hvala vam unapred na bilo kakvom odgovoru, na bilo kakvoj pomoći.
Odgovori