Rozacea vs. Neurodermatitis vs. Koprivnjaca ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
xorg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:11 pm

Rozacea vs. Neurodermatitis vs. Koprivnjaca ?

Post od xorg »

Pozdrav svima,
treba mi savet, mama je pocetkom godina razvila srednje jaku Urtikariju (imala je intenzivan stres prethodno), koja je prosla za oko dve nedelje uz terapiju lekovima i injekcijama. Nakon toga joj je postavljena dijagnoza Neurodermatitis (lichen simplex). Zaista, u zadnje vreme lako se uzruja i uznemiri, i na najmanju sitnicu. Rozacea joj nije dijagnostifikovana (nije jos bila na pregledu), ali meni jako lici zbog primetnog crvenila lica, narocito obraza, brade i nosa. To traje zadnje dve nedelje i nije uvek isto izrazeno u toku dana. Pored ostalog, zadnjih godinu dana nosi Pityriasis versicolor na kozi, i izgleda da je u regresiji. Drugih zdravstvenih problema nema, (osim kamena u zuci, blagih reumatskih bolova u sakama, 'restless leg syndrom', - ako znaci da pomenem), ima odlicne nalaze krvi, dobar pritisak i ekg; ima 65god.
Interesuje me sledece:
-dali ova tri stanja (Urticaria, Neuroderm. i Rozacea) imaju neke medjusobne veze - moze li to crvenilo biti uzrokovano necim drugim ili je mozda bas u pitanju Rozacea ?
-ima li iz opisa indicija za neki endokrinoloski debalans i potrebe za dodatnim analizama (stitasta i nadbubrezne zlezde) ?
-moze li generalni uzrok svega od navedenog biti neka neujednacena ishrana (mozda pomeren pH balans) ili nesto tako ?
Najlepse se zahvaljujem na odgovorima!
xorg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:11 pm

Post od xorg »

Barem neki savet, misljenje ?
Odgovori