Rizik od infekcije zbog pipanja rane bez rukavice

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
NeAleksandarVucic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2018 1:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Rizik od infekcije zbog pipanja rane bez rukavice

Post od NeAleksandarVucic »

Povredio sam glavu pre 6 dana, rana je dubine bila mozda oko 4mm, nije sivena, bio na kontroli danas, doktorka cackala ranu noktom, nije ni prala ruke pre toga, pipala je brave, tastaturu, pa onda moju ranu. A mogla je da stavi rukavice nije da ih nije imalo...
Valjda posto je kraj smene pa nema veze onda.
Slika
Iz rane ne curi krv, ali kako se krasta ljusti, ostaju sitne roze tacke, i crfvene povrsine, ne znam da li je to sitna krv procirula kako je vukla kosu na stranu jer me pecka sad a nije prethodna 2 dana, ja ne znam da li je to podlozno stranim telima, prasini itd, zena mi rekla da mogu da sipam povidon jod nod nekoliko % preko glave, ali me brine sta ako je imala neki virus na ruci, moze li jos da unese raj virus unutra kad se sipa preko???
Na slici ne izgleda bas kao kad se gleda onako, deluje kao da je umrsena kosa jer je slaba kamera, ali sam je stavio radi konteksta...
Sve ovo samo zato sto zena nece da radi posao kako treba. Mozda previse brinem, ali ne bih da mi se sad to inficira kad vec pijem Eritromicin 5. dan...

Sta mislite?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Rizik od infekcije zbog pipanja rane bez rukavice

Post od Dejanbg »

Rana na glavi posle 6 dana je dobrano zarasla i ne može nikakva infekcija da se unese pipanjem spolja.
Ako je rana dobro očišćena nakon povrede ni eritromicin nije potreban...
NeAleksandarVucic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2018 1:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od NeAleksandarVucic »

Dejanbg napisao:Rana na glavi posle 6 dana je dobrano zarasla i ne može nikakva infekcija da se unese pipanjem spolja.
Ako je rana dobro očišćena nakon povrede ni eritromicin nije potreban...
Ponegde se vide kao rozikaste tackice gde su otpale osusene kapljice krvi. Malo mi je cudno sto je kosa urasla u ranu, pitam se dali ce se odvojiti kasnije.
Mislio sam da li je mogla npr da premnese hepatitis jer on zivi na spoljasnjim povrsinama 15h a pipala je brave, komp itd...

Antibiotik sam vec popio, ostalo 5 tableta, ali evo prestacu.

Hvala na informacijama
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Za zarazu i ranu se ne brini.

Antibiotik popij do kraja kada si već počeo, nemoj prestajati.
Odgovori