Rezultati

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
frikin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 17, 2013 3:15 pm

Rezultati

Post od frikin »

Vadio sam krv da ispitaju funkcije stitne zlezde,tacnije TSH,T4,Anti-TPO.E sad posto su mi neke povisene jel moze neko da mi objasni sta to znaci?
Tsh mi je 5.83 a referentne vrednosti su 0.35-4.94
T4 mi je 86 a refer.vrednosti su 60-160
Anti-Tpo mi je veci od 1000 a ref.vrednosti su manje od 5.6
Hvala :-?
frikin
Novi član
Novi član

Re: Rezultati

Post od frikin »

Jel zna neko da mi kaze sta znaci to?Hvala
frikin
Novi član
Novi član

Post od frikin »

frikin
Novi član
Novi član

Post od frikin »

Doktoreeeeeee
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Post od Bokily »

frikin napisao:Vadio sam krv da ispitaju funkcije stitne zlezde,tacnije TSH,T4,Anti-TPO.E sad posto su mi neke povisene jel moze neko da mi objasni sta to znaci?
Tsh mi je 5.83 a referentne vrednosti su 0.35-4.94
T4 mi je 86 a refer.vrednosti su 60-160
Anti-Tpo mi je veci od 1000 a ref.vrednosti su manje od 5.6
Radi se o tzv. Hašimotovoj bolesti (autoimunoj bolesti). Vi ste trenutno u fazi koja se zove subklinička hipotireoza.
Vama je TSH povišen ali je T4 još uvek ok. Međutim vremenom će T4 biti ispod donje granice. Anti-TPO je antitireoidna peroksidaza koja je povišena kod ove bolesti štitaste žlezde. Od stava do stava zavisi kada će vam se uvesti terapija ali ćete u jednom trenutku krenuti da je koristite a kada krenete, ta terapija je doživotna.
Hašimotova bolest se karakteriše smanjenom funkcijom štitaste žlezde (smanjen T4) sa tipičnim simptomima. Pošto su vama još uvek vrednosti T4 normalne verovatno nemate simptome kao što je : pospanost, tromost, opstipacija, suva i perutava koža, dobijanje na telesnoj težini... pored toga, dolazi i do rasta štitna žlede pa se to naziva gušavost. Posavetujte se sa internistom, pošto ste moško verovatno će vam se još samo pratiti stanje a kada TSH dođe na vrednost 8-9 onda se uvodi terapija. O ovoj bolesti imate mnogo stranica na forumu a i na internetu.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

frikin napisao:....Anti-Tpo mi je veci od 1000 a ref.vrednosti su manje od 5.6
Може да буде и преко 100.000.

Уреди свој живот, пиј селен, воду, воће, спорт на ваздуху итд. Препоручујем ти и домаћи напитак који се прави од белога лука и комовице. Рецепт имаш на мом сајту под Имунитет. То је изворно кинески рецепт против реуме, а испало је да је одличан за имунитет. Можда теби регулише антитела.

Да ли знаш шта те је довело у такво стање? Велики стрес, нездрав начин живота...?
Bokily
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bokily »

aa_aca napisao:
frikin napisao:....Anti-Tpo mi je veci od 1000 a ref.vrednosti su manje od 5.6
Може да буде и преко 100.000.
Hm... teško da postoji aparat koji do toliko može da izmeri ali ajde sad... Aco razmislite malo pre nego što napišete nešto. Ne morate baš na sve da odgovorite, uostalom iz vaših odgovora se vidi koliko se razumete ali avaj, mnogi su se raspravljali sa vama a nije vredelo a meni baš i ne pada na pamet...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Bokily napisao:Hm... teško da postoji aparat koji do toliko može da izmeri ali ajde sad... Aco razmislite malo pre nego što napišete nešto. Ne morate baš na sve da odgovorite, uostalom iz vaših odgovora se vidi koliko se razumete ali avaj, mnogi su se raspravljali sa vama a nije vredelo a meni baš i ne pada na pamet...
Моја мама је имала преко 200.000. Боље ви припазите шта пишете.
Bokily
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bokily »

Možda pre nekih 20 godina kada su se koristile neke druge merne jedinice... Zatvaram diskusiju.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Било је пре више од 30 година. Мерне јединице су биле исте. Медицина није настала јуче, а ни моје памћење није баш за бацање. :D
Odgovori