REZULTATI DABL TESTA
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
REZULTATI DABL TESTA
radila sam dabl test,genetičar je pomalo zabrinut.da li mi Vi možete protumačiti rezultate testa? maternal age 38 real gestational age 11 weeks and 3 days. single fetus pregnansy. free bhcg 91,85 mlU -2.33mom papp-a 1524mlu-1.06mom nt 1.4mm-1.13mom weight 73kg. downs sindrom risk 1:385-low risk maternal age risk 1:113 edwards and pataus syndrome risk less then 1:100000 law risk MOLIM VAS POMOZITE MI!Iza sebe imam četiri potpuno uspešne trudnoče,bez da sam radila bilo koji genetski test.Sa nestrpljenjem očekujem Vaš odgovor.HVALA
Re: REZULTATI DABL TESTA
Testovi pokazuju samo verovatnoću. Visoka verovatnoća još uvek ne znači da će baš ta trudnica roditi dete sa npr. Daunovim sindromom, kao što ni niska verovatnoća ne znači da baš ta trudnica neće roditi dete sa ponovo npr. D. sindromom.
Sada je vreme za razgovor sa partnerom (zapravo taj razgovor treba obaviti još pre takvih testova) šta biste uradili tj. kako bi se vas dvoje odlučili da ste gotovo sigurni da ćete dobiti dete sa nekim nedostatkom. Tek onda testovi dobiju smisao. A odluku donosite vas dvoje.
U obzir se uzimaju i mnogi drugi parametri (nosna kost, dužina dugih kostiju npr. butne kosti) i neinvazivni i invazivni testovi.
Sve nedoumice, sva pitanja treba postaviti onima koji rade preglede i testove. Sve vama (tebi i tvom partneru) mora biti potpuno jasno i dok nije, postavljajte pitanja.
Mi ovde možemo da navodimo primere lažno pozitivnih kao i lažno negativnih rezultata. O njima možeš da čitaš i po forumima, naročito ako znaš još neki strani jezik. Ali se na kraju ipak svodi na vaše dete, vašu odluku, vašu porodicu.
Sada je vreme za razgovor sa partnerom (zapravo taj razgovor treba obaviti još pre takvih testova) šta biste uradili tj. kako bi se vas dvoje odlučili da ste gotovo sigurni da ćete dobiti dete sa nekim nedostatkom. Tek onda testovi dobiju smisao. A odluku donosite vas dvoje.
U obzir se uzimaju i mnogi drugi parametri (nosna kost, dužina dugih kostiju npr. butne kosti) i neinvazivni i invazivni testovi.
Sve nedoumice, sva pitanja treba postaviti onima koji rade preglede i testove. Sve vama (tebi i tvom partneru) mora biti potpuno jasno i dok nije, postavljajte pitanja.
Mi ovde možemo da navodimo primere lažno pozitivnih kao i lažno negativnih rezultata. O njima možeš da čitaš i po forumima, naročito ako znaš još neki strani jezik. Ali se na kraju ipak svodi na vaše dete, vašu odluku, vašu porodicu.