Reumatoidni Artritis (RA)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
marumi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 18, 2007 12:18 am

Reumatoidni Artritis (RA)

Post od marumi »

Zanima me da li ima ucesnika sa reumatoidnim artritisom, kakva su njihova iskustva i kako podnose to hronicno oboljenje?
Unapred zahvaljujem na eventualnim reakcijama.
Zrnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:39 pm

reumatoidni artritis

Post od Zrnica »

Ja ga imam. Pojavio mi se pre par meseci. Vec dva meseca primam terapiju: methotrexat, delagil i diprophos. Koliko mi je poznato RA je autoimuna bolest, sto znaci da doktori nemaju pojma kako nastaje i kako se leci, a o izlecenju i da ne pricam. Ono sto doktori mogu je samo da ublaze bolove terapijama ili da uspore napredovanje bolesti. Malo vise mozes da procitas na http://www.planeta.org.yu/25/8medicina.htm
Nadam se da ce ti bar malo pomoci.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Nije bas tako...
RA se da uvesti u stabilnu remisiju a leci se imunomodulatorima i imunosupresivima po tacno odredjenim protokolima za konkretan stadijum i oblik RA.
Tacno je da je autoimune prirode, tacno je da se ne zna zasto pojedini "trigeri" u nekim slucajevima dovode do ekspresije RA a u nekim ne /kao i za jos 100000000 drugih bolesti/, takodje Th nije svemoguca u svim slucajevima ali u mnogim moze dovesti do stabilne remisije bolesti i spreciti dalju progresiju.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori