REUMATOIDNI ARTRITIS-IMA LI IZLECENJA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
smilivojevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 15, 2002 1:00 am

Post od smilivojevic »

Pre godinu dana sam oboleo od REUMATOIDNOG ARTRITISA dosad sam lecen standardnom medicinskom terapijom koja kod mene nije dala neke rezultate vec mi se stanje sa zglobovima constantno pogorsava.Zvanicno ova bolest se ne leci jos uvek,mada sam cuo da su u americi pronasli lek koji jos uvek nije stioao kod nas.Procitao sam i da se ova bolest moze leciti i nekim pomocnim lekovitim sredstvima.Molim sve koji znaju nesto o ovoj bolesti da mi pomognu.
unapred zahvalan
ilankovn
Moderator
Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ilankovn »

Da li se zna UZROK upale zglobova kod Vas? Sto se vise zna o uzroku, veca je mogucnost lecenja /izlecenja/. Kakvi su Vam nalazi?
smilivojevic
Novi član
Novi član

Post od smilivojevic »

Pre svega hvala vam Ilankovn na interesovamju za problem koji ja imam.A sto se tice uzroka koji je izazvao simptome reumatoidnog artritisa kod mene on jos uvek nije otkriven.Pored artritisa koji je kod mene najizrazeniji ja jos imam i miozitis {koji je utvrdjen biopsijom misica sa nadlaktice i podkoznog i koznog tkiva sa butine a imam povremeno i dermatoloske promene u vidu crvenila nekad na sakama nekad na butinama ili na gornjoj streni stopala.Od terapije sada imam PRONIZON koji je smanjen na dozu od 10mg dnevno i DELAGIL koji je zamena za REZOXIN koji pijem po jednu tabletu dnevno
cronos
Novi član
Novi član
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cronos »

"Za lecenje reumaticnih zglobova sa povecanom temperaturom tela :
> 1. Kore od kininskog drveta, sitno iseckane 1 gram tri puta dnevno po 1-2 doze. > 2. Kore od vrbe ,crne vrbe ili mesavine pola/pola kore od vrbe i crne topole: 20 grama bilo koje od njih preliti sa 200 grama vode i prokuvati, procediti i kuvati dok ne ostane 100 grama odvara. To popiti u toku dana.

Kod misicnog reumatizma :
>1. Lista Belog jasena 100 grama, samo jednu kasiku lista popariti soljom kljucale vode, piti 2-3 solje dnevno.
>2. Pupoljaka od bora 10 grama preliti sa 150 grama kljucale vode, u toku dana popiti sve kasiku po kasiku. Moze i sirup od pupoljaka bora 3x1 kasika dnevno
>3. Venje (zrna) jednu kasiku preliti sa 150 grama vode i uzimati u toku dana na svaka 2 sata
>4. Soka od rena (svezeg) po jednu kasicicu 3x dnevno
>5. Barskog troskota, Blagovanja, Celebi grane, Dubcaca po 25 grama popariti jednu kasiku mesavine soljom kljucale vode, piti tri solje dnevno.

Za utrljavanje : Alkohol od venje, Ulje od venje, kamforno ulje."
Dr. Rista Gostuski Lecenje lekovitim biljem str 615,616,617

Preporucujem ti i Nimulid Gel, i tablete Nimulid, ako nisi vec probao. Sa srecom.
jelena matic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 3:29 pm

Post od jelena matic »

Cao svima evo i mene,imam 24 god. i vec 6 god imam RA. pila sam rezohin i po potrebi neki antireumatik, trenutno ne pijem nista ali povremeno imam nesnosljive bolove :cry: kakva su vasa iskustva sa rezohinom ?
Odgovori