Da li postoji neka alternativa lečenju reumatoidnog artritisa pred citostatika?
Moja majka (58god) oseća malo poboljšanje što se tiče upale izgobova od citostatika ali joj oni razaraju creva i gastroenterolog joj je preporučio da promeni terapiju jer joj je peristaltika divlja tokom lečenja citostaticima.
Inače, lekar opšte prakse joj je rekao da ona verovatno i nema reumatoidni artritis već samo bakterijsku upalu zglobova jer je njoj reumatski faktor konstantno na nuli a CRP 36, a sedimentacija 70!
Nisu joj rađena antitela za reumatoidni artritis.
Reumatnoidni Artritis
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pobogu, chemu doktori ako cete sami da se lechite??
Nadjite reumatologa i obavite sve neophodne nalaze, nemojte zenu kljukati lekovima koji nisu potrebni.
RA mora da se dijagnostikuje a onda se daje terapija koja je u skladu da polom, godinama, stanju organizma, bolestima od kojih boluje pacijent...
Chini mi se kao da ste vi prochitali negde neke simptome RA i samo zakljuchili neke stvari!
Ne igrajte se sa takvim stvarima vec se obratite se reumatologu!
Nadjite reumatologa i obavite sve neophodne nalaze, nemojte zenu kljukati lekovima koji nisu potrebni.
RA mora da se dijagnostikuje a onda se daje terapija koja je u skladu da polom, godinama, stanju organizma, bolestima od kojih boluje pacijent...
Chini mi se kao da ste vi prochitali negde neke simptome RA i samo zakljuchili neke stvari!
Ne igrajte se sa takvim stvarima vec se obratite se reumatologu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: Reumatnoidni Artritis
Da li neko zna gde se može nabaviti Plaquenil (Hydroxychloroquine)- prepisan je za reumatnoidni artritis?