reuma
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
reuma
zdravo ... ja sam igor. bavim se aktivno sportom vec 3 godine, 6 dana u nedjelji treniram po 3,4 sata. zdravstveno stanje mi je bilo ok. i nije bilo nikakvih problema ... prije neki dan sam osjetio bol u lijevom zgobu noge a zatim i u zglobovima ruka i to vec traje 3,4 dana (bol je umjeren,ne predstavlja veliku smetnju) pa me zanima da li je to pochetak reume ili neshto drugo???
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: reuma
Molila bih sve buduce korisnike da kada zapochinju slichnu temu da napishu sto vise podataka u prvom postu kako bi izbegavali odugovlachenje i dolazenje do konretnog odgovora!
Koliko godina imate?
Koliko kilograma, koliko ste visoki?
Da li bolujete o dnekih drugih bolesti?
Kada su se javili prve tegobe i da li se sada bolovi javljaju u miru ili samo posle aktivnosti tj treninga?
Kojim sportom se bavite i koliko godina istim sportom?
Da li ste u poslenjih par meseci ili nedelja promenili obucu, promenili tempo treninga ili opterecenje tokom treninga?
Koliko godina imate?
Koliko kilograma, koliko ste visoki?
Da li bolujete o dnekih drugih bolesti?
Kada su se javili prve tegobe i da li se sada bolovi javljaju u miru ili samo posle aktivnosti tj treninga?
Kojim sportom se bavite i koliko godina istim sportom?
Da li ste u poslenjih par meseci ili nedelja promenili obucu, promenili tempo treninga ili opterecenje tokom treninga?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
imam 18 godina, visok sam 1.81m tezak 79kg ... potpuno sam zdrav ... bolovi su pocheli prije 3,4 dana ... javljaju se najcheshce u miru (1h,2 nakon budjenja) ali i nakon treninga nakon chega osjecam bol i u prijedjelu lijeve strane kuka ... nijesam mijenjao obucu ali sam promijenio stil treninga ... bavim se kosharkom, sprintevima, fitnesom a i povremeno radim vratilo ... bavio sam se samo kosharkom i vratilom (svaki dan), a sada prethodno navedenim (isti tempo i intezitet kao ranije samo raspodjeljeno na sve obasti)
- tamaraft
- Stalni član
Promenili stil treninga na koji nachin?
Povecali tezine? Broj ponavljanja? Radite niske chuchnjeve? Bilo koju vezbu za jachanje mishica karlice i nogu?
Sa 18 godina retko se radi o bilo kakvim reumatskim oboljenjima, osima ko ne postoji genetska predispozivcija, vishak kilograma i neaktivan nachin zivota! Tako da problem je negde drugo, verovatno ej u pitanju povreda mekih tkiva usled treninga!
Povecali tezine? Broj ponavljanja? Radite niske chuchnjeve? Bilo koju vezbu za jachanje mishica karlice i nogu?
Sa 18 godina retko se radi o bilo kakvim reumatskim oboljenjima, osima ko ne postoji genetska predispozivcija, vishak kilograma i neaktivan nachin zivota! Tako da problem je negde drugo, verovatno ej u pitanju povreda mekih tkiva usled treninga!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ranije sam radio vratilo 7 dana u nedjelji plus kosarka , promijenio sam tako shto vratilo radim samo jednom nedjeljno, a ubacio sam fitnes, sprinteve, trchanje ... Radim niske chuchnjeve sa malim opterecenjem(20kg) i bavim se rekreativno kosarkom (svakim danom 2-3 sata) ... radim prilichno dosta vjezbi za trbusne misice, definiciju nogu i explozivnost (poluchuchanj, duboki chuchanj i td)
- tamaraft
- Stalni član
Za mlad organizam koji se josh razvija je to prilichno zestok trening, posebno shto niste profesionalno u sportu!
Probajte da odmorite par dana, bar 4 od chuchnjeva, trchanja i svih vezbi koje opterecuju zglob kuka koji kazete da pravi probleme, ako se tegobe povuku onda je u pitanju sindrom prenaprezanja i tering morate da modifikujete tako shto cete smanjiti otpor tj tezine kojima radite!
Probajte da odmorite par dana, bar 4 od chuchnjeva, trchanja i svih vezbi koje opterecuju zglob kuka koji kazete da pravi probleme, ako se tegobe povuku onda je u pitanju sindrom prenaprezanja i tering morate da modifikujete tako shto cete smanjiti otpor tj tezine kojima radite!