Retka kosa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
draganf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 10:31 pm

Retka kosa

Post od draganf »

Imam 13 godina, mislim da sam vec poslao temu o slaboj kosi.
Posto sam imao malo vecu kosu, pre 3 nedelje odlucio sam da se osisam misleci da ce malo da mi se ojaca koren (osisao sam se na kratko, na trojku :D ).
Kad sam se osisao, kad sam video na ogledalo, koliko mi retka kosa, sacuvaj boze.
Imam ja kosu svugde, ali je veeeoma proredjena (skoro na svim delovima).
Sad mi je malo porasla i mislio sam da nece da se vidi teme toliko, ali bas teme vidi i dalje!
Znaci ima kose 50-50 (imam kosu ali je retka, ako me razumete sta ocu da kazem). Znaci imam svugde kosu ali veoma retka.
Pobogu sta bi mogao biti uzrok? Zasto mi ovako retka kosa? Da li to ima veze sa genima posto i majka i otac imaju slabiju kosu ali nemaju TOLIKO slabu... Ne verujem da su oni u mojim godinama imali kosu kao ja. Mozda i ne unosim dovoljno vitamina jer se ne hranim zdravo, jer jedem salame, pastete, virsle... mozda ponekad pojedem i neku jabuku.....
Zbog slabe kose stavljam neki "oleeque" losion za slabu kosu koji sam uzeo u apoteci, a od skoro stavljam i kapi belog luka (pre pranja kose).
Da li ima leka za ovo i da li moze da se poveca gustina kose nekako i da li moram da promenim neke zivotne navike (da unosim vise vitamina itd.) ili jednostavno mi je takva kosa?? Ako mi je takva kosa, plasim se da ne ocelavim prerano :oops: :x :evil: :cry:
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Retka kosa

Post od Dr011 »

u svakom slucaju morao bi da promenis nacin ishrane i da unosis zdrave namirnice, vitamine, minerale itd...nedostatak mnogih sastojaka u ishrani moze da se odrazi i na kosu...a takodje i na masu drugih stvari...a bilo kakav problem treba spreciti da nastane, zato preventiva treba da postoji od najranijih godina, eto sad bi bilo to neko krajnje vreme da zapocnes sa zdravom ishranom i zdravim navikama...a sto se tice kose najbolje je da odes kod dermatologa na pregled da prvo proceni stanje, da li uopste ima nekog problema, i ako ima onda da se odredi odgovarajuci tretman...ljudi su razliciti, neko prirodno ima guscu kosu, neko redju, zato treba prvo videti da li problem postoji...postoje i razni problemi koze glave koji dovode do opadanja kose, i tada treba primeniti odgovarajucu terapiju...zato savetujem odlazak dermatologu...
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cikatoma »

ishrana ima ogroman uticaj na zdravlje i stanje organizma. opadanje kose je pokazatelj i simptom da sa tvojim organizmom nesto nije u redu.
moji konkretni predlozi su:
- prestani koristiti sampon kad peres kosu (svi samponi su otrovne hemikalije), koristi ga samo posle sisanja da speres sitne dlacice (pronadji neki blagi, razblazi ga u posudi sa vodom pa nanesi na kosu)
- unosi vise svezeg (nekuvanog, ne pecenog, ne preradjenog...) voca i povrca
- izbaci hranu koja je upakovana, to su samo obojene i zasladjene hemikalije koje se reklamiraju i prodaju pod nazivom "hrana", a trebalo bi pisati "otrov, nije ze ljudsku upotrebu"
- zamisljaj kako ti raste nova, gusca kosa, glava puna dlaka; nas mozak i nase misli uticu na stanje organizma, i mogu pomoci ili odmoci

na kraju, moras citati i obrazovati se, preuzmi odgovornost za svoje zdravlje na sebe.
draganf
Novi član
Novi član

Post od draganf »

Dr011 napisao:zato savetujem odlazak dermatologu...
Ja sam bio kod dermatologa on meni kaze "To ti je tako urodjeno..." Ja njemu kazem kako kad sam ranije imao valjda guscu al kaze on da mi je takva. Mislio sam da je samo hteo da me otkaci iz glave :roll:
Poslednja izmena od draganf u Ned Nov 21, 2010 2:14 am, izmenjeno 1 put ukupno.
draganf
Novi član
Novi član

Post od draganf »

cikatoma napisao:ishrana ima ogroman uticaj na zdravlje i stanje organizma. opadanje kose je pokazatelj i simptom da sa tvojim organizmom nesto nije u redu.
moji konkretni predlozi su:
- prestani koristiti sampon kad peres kosu (svi samponi su otrovne hemikalije), koristi ga samo posle sisanja da speres sitne dlacice (pronadji neki blagi, razblazi ga u posudi sa vodom pa nanesi na kosu)
- unosi vise svezeg (nekuvanog, ne pecenog, ne preradjenog...) voca i povrca
- izbaci hranu koja je upakovana, to su samo obojene i zasladjene hemikalije koje se reklamiraju i prodaju pod nazivom "hrana", a trebalo bi pisati "otrov, nije ze ljudsku upotrebu"
- zamisljaj kako ti raste nova, gusca kosa, glava puna dlaka; nas mozak i nase misli uticu na stanje organizma, i mogu pomoci ili odmoci

na kraju, moras citati i obrazovati se, preuzmi odgovornost za svoje zdravlje na sebe.
Cime bih mogo da perem kosu? Nekim blagim sapunom ili cim?
To za voce i povrce obavezno.
Nikad nisam jeo tu upakovanu "hranu", jer mi je uvek bila grozna.
A jednom sam i zamisljao kako mi raste gusca kosa :D ! Sacu to cesce da primenjujem. Znam da nema nikakvog efekta ali me smiruje i podstice da ce biti sve u redu sa mojom kosom. Bar se nadam :(
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cikatoma »

peri samo vodom, ali ne vrelom vec mlakom. vrela/vruca voda sokira kosu.
nemoj olako zanemarivati uticaj misli na telo/organizam. ako se stvarno fokusiras i plus ako verujes da ce ti rasti nova, gusca kosu, onda ce tako i biti.

javi rezultate za 2-3 meseca
united
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 15, 2009 4:13 pm

Post od united »

jel postoji neki preparat za rast kose koji je neko proverio?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

sto blazi samponi mada i oni na kojima pise za svakodnevno pranje kose nisam siguran da su bas takvi al ipak se drzi tih ili peri obicnim domacim sapunom-sto prave bake na selu-takodje stres moze da utica i na to
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Vec nekoliko meseci unazad imam pojacano opadanje kose, kao i povecano znojenje, radila saM hormone parastitaste zlezde i u redu su.Ne znam sta bi to moglo biti, da ki neko ima iskustva, vis esam ocajna,ujutro kada ustanem osecam pojacano znojenje pod pazuhom, secer mi je u redu, skoro sam ga proveravala.Da li da posetim i ginekololga i dermatologa, da li opadanje ksoe moze imati neke veze hormonima?

Hvala
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Odgovori