Renagel lek (nuspojave)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Mengele
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 18, 2010 10:32 pm

Renagel lek (nuspojave)

Post od Mengele »

Postovani idem na dijalizu vec 10god., pio sam za jacanje kostiju kalcijev karbonat 5god, onda su mi rekli doktori da ga vise ne uzimam i da uzimam renagel 800mg 9 tableta na dan uz svaki obrok jel.
2007 sam bio na operaciji parateroidnih zlezda, zbog povisenog fosfora, ta operacije nije uspela, izvadili su 1 limfni cvor.
Da bi vec pocetkom 2008 u 2 mesecu se potvrdilo da operacija nije uspela i da mi je fosfor i dalje visok jako, preko 2500!
U11 mesecu 2008 sam poceo da se krecem jako tesko, inace sam Vam zaboravio napisati da sam invalidna osoba od rodjenja, ali dotad sam se kretao uz pomoc staka i proteza, (ja to zovem aparati).
Od te 2008 ja jako slabo se krecem i opet su me slali u 2-om mesecu na ponavljanje te iste operacije u Zagreb, da bi mi opet rekli kako nije operacija nije uspela i da je izvadjena 1 parateroidna zlezda i cak 6 limfnih cvorova.
Renagel lek nisam prestajao nikako piti pijem ga i dalje 9 komada na dan!
Moje pitenje glasi da li je istina da lek renagel na neke ljude nema uticaja kao kalcijev karbonat i da nepovoljno utice na stolicu i da izazive glavobolje?
Moram da napomenem da zasad nemam problema sa stolicom i da me glava cesto boli...

Unaaprijed Vam hvala na odgovoru!!!

Sa postovanjem Vojislav
Odgovori