Rektum - Uzasni bolovi! Pomoc!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ddz11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 13, 2014 1:49 am

Rektum - Uzasni bolovi! Pomoc!

Post od ddz11 »

Molim vas procitajte! (izvinite sto sam napisao i ovde i na gastroenterologiji)

Pozdrav ljudi, nadam se da pisem na pravom mestu, ovako, imam 20 godina, desava mi se vec duze vreme, vec 3 godine mozda da me pomalo boleo rektum, dakle mozda 2 puta u godinu dana, zaboli onako jako kao grcevi, kao sevanje, secenje, uzasno jaki bolovi, i to je trajalo jedno 20 sekundi i to je to, posle je krenulo malo cesce, svakih mesec dana po jednom, u zadnjih godinu dana mi se desava dosta cesto, samo sto je nekad slabiji bol nekad uzasno jak, a malo pre, desio mi se najjaci do sada, trajao je 2 minuta, problem je sto mnogo boli, to su kao grcevi koji su praceni ubodima nozem, takav bol! Mnogo me je bolelo, ne mogu da sednem na mesto, pomeram se onako uzasno koliko me boli, seva... E sad, manje boli jedino kada se u tom trenutku naprezem kao da hocu da se ispraznim! To je uvek tako bilo u te 3 godine, i sad sam se takodje naprezao naprezao naprezao da ispustim gasove medjutim i posle ispustanja gasova uzasno je bolelo, onda sam brzo seo na wc solju i izbacio stolicu koja je bila tanka kao olovka, 5,6 malih komadica, i od tog trenutka kada sam to izbacio ne boli me vise... Ljudi, kao Boga vas molim, samo mi odprilike recite sta i kako, ne razumem kako tako mala kolicina stolice moze da nanese bol, da li je to problem? Inace pre toga mi se uopste nije islo u wc, nego sam morao da se naprezem, a kod lekara cu zakazati sada posle ovoga podhitno, ali me zanima vase misljenje trenutno, molim vas. Unapred vam hvala!!!
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: Rektum - Uzasni bolovi! Pomoc!

Post od tanja68 »

Moras kod lekara, sto pre. Nije dobro da stolica bude tako tanka i pracena bolovima koji su tako jaki.
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 22, 2013 6:00 am

Post od cikala »

-feces na ispitivanje (okultno krvarenje...),kompletnu krvnu sliku i urin
-kolonoskopija!
nemoj cekati,idi sto pre!ne znam odakle si,i koliko se ceka na kolonoskopski pregled,ako je dugo,nadji sredstva i odradi privatno.

p.s.nisam dr,ali je slicne probleme imala moja majka.
ddz11
Novi član
Novi član

Post od ddz11 »

Koliko slicne probleme? Auh... Evo zakazao sam kod lekara, bas me je strah...
ddz11
Novi član
Novi član

Post od ddz11 »

Inace hocu da vam napomenem da samprosle godine radio kompletnu krvnu sliku zbog sumnje na dobrocudni tumor u predelu slepog creva, radjeni su tumor markeri medjutim sve je bilo u redu, gvozdje mi je bilo nisko ali pio sam neke ampule nedelju dana i evo pre nekih mesec dana sam radio krvnu sliku i sve je skroz u redu kao i gvozdje...
ddz11
Novi član
Novi član

Post od ddz11 »

Molim vas barem neko misljenje s obzirom da mi je kks uvek bila u redu... Tek u sredu imam zakazano kod mog lekara pa ce mi on verovatno dati uput i onda cu sigurno cekati...
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 22, 2013 6:00 am

Post od cikala »

normalno da se plasis,svi se mi plasimo lekara...ali nemoj misliti na najgore.
moja majka je imala ocajnu ks,gvozdje,hemoglobin,ma katastrofa...krvarenje u stolici,hemoroidi i sl.heliko bakteriju i klebsiellaenterobacter.
sve u svemu,sada je ok,pogodili su joj terapiju i ok se oseca.imala je polipe u debelom crevu i ima kilu u zelucu.
ma,bice sve dobro,samo napred,idi kod specijaliste.
ddz11
Novi član
Novi član

Post od ddz11 »

Hvala vam! Javicu vam sta sam uradio! Veliki pozdrav!
Odgovori