rektalni bol

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

rektalni bol

Post od vasa »

Vec godinama osecam povremeni bol u rektalnom delu (ako sam se dobro izrazio) tj. u repnom delu kicme al unutasnji bol ito na levoj strani,posebno kad stegnem rektum-cmar,posebno u nekom polozaju,obicno lezecem. To me ponekad tako boli da moram da santam-hramljem a prilicno naglo dodje i prodje taj bol nekad samo od sebe a nekad uzmem diklofen jer mislim da je od kicme,posto imam problema sa kicmom i prodje me bol.
Mislio sam da ima veze i sa hronicnim prostatitisom koji takodje imam, al doktori obicno kazu moguce je i od jednog i drugog ili pak da nema veze i posto nemam znakova krvi u stolici ni hemeroide uglavnom da je prolazna srtvar sto se zapravo i desava al me interesuje neko iskustvo ko je imao slicne tegobe.
hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: rektalni bol

Post od drbgd »

moze biti u pitanju kicma, pogotovo sto kazete da hramljete.
moze biti u pitanju, i to da na "nervnoj bazi" stezete rektum (elementi opsesivno-kompulzivnog ponasanja).
a sasvim je moguce da su u pitanju i oba uzroka...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: rektalni bol

Post od vasa »

To stezanje rektuma sam naveo kao momente kad me jako boli i to radim svesno (nije to neka nesvesna radnja,kako sam Vas razumeo).
Da napomenem da sam pre 10 dana zavrsio sa terapijom za helikobakteriju -po drugi put (antibiotike) i jos uzimam kontrolok 1 na dan a prethodno vece sam osecao blazi bol u donjem delu i lezao u kadi--toploj vodi pola sata i popio jos i bevipleks (koji sam pio uz antibiotike) i posto mi ostalo pa sam popio a po secanju mi se cini da sam ranije probao da uzimam bevipleks i da sam imao slicne tegobe i odistajao.
Takodje u zadnjih mesec dana uzimam leksilium 1,5 mg na dan zbog problema sa kicmom i vrtoglavicom al sam ovih dana pokusao da smanjim na pola,posto su mi se te tegobe smanjile.
Prosli put mi je doktor preporucio da uzimam flobion nakon 2 meseca od terapije za helikobakteriju zbog slicnih tegoba+gasova u stomaku i bilo mi je bolje al mi se pojavile vrtoglavice-nesvestice i prestao sve a poceo bromazepan i nastavio leksilium.Posle 6 meseci ponovio test i ponovo isto helikobakterija 8 puta vise od dozvoljenog i ponovo terapija i sad ovi problemi.
hvala za svaki savet
Odgovori