Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Rejnov sindrom
PostPoslato: Sub Okt 02, 2010 11:06 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Postovi: 22
Posto je ovo jedina tema gde se spominje konkretno samo Raynaud Sy, interesuje me da li ima nekoga sa vecim iskustvom sa doktorima koji kod nas rade na ovom polju. Raynaud mi je konstatovan od 2005/2006 godine zvanicno, a traje od 2003/2004, kada se sumnjalo samo na obicne prolazne promrzline na prstima. Epizode u mom slucaju se pojavljuju tacne kao sat svake godine od oktobra pa negde do marta meseca kada pijem Phlebodia tablete po savetu reumatologa koji mi je postavio dijagnozu 2005, medjutim od prosle godine lekovi nemaju efekta pa sam upucena na kapilaroskopiju koju kod nas nisam jos uvek uspela ni da zakazem jer su velika cekanja na zakazivanje, a doktor ne bi da mi menja lekove zbog jako niskog pritiska (kako mi je receno, svi lekovi pritisak obaraju jos vise)...

Kada se pojave epizode (koje prosecno traju intenzivno 10ak dana i onda popustaju) ruke mi postaju veoma modre i otecene (narocito desna saka sa malim i domalim prstom koji se tada prakticno paralisu) a "popustanje" je veoma bolno, toliko da mi je jednom od bolova pozlilo... Kada nemam same epizode sake su mi ili hladne ili znojave (prekomerno znojenje saka i stopala imam oduvek nezavisno od godisnjeg doba i temperature). Krvna slika i nalazi su mi uvek bili ok, jedino sam imala problema sa krvarenjima iz nosa kada sam bila mala i to je trajalo do puberteta i ne znam da li je usko povezano sa ovim.

Povremeno mi se javlja utrnulost levog obraza koja je kratkotrajna, koliko i to moze biti povezano sa Raynaud-om, posto je spomenuto da je jos neko imao te simptome, tome nikada nisam pridavala veliku vaznost...?

Molila bih ako ima prisutnih doktora koji su se bavili ovom oblascu da me upute kakav je proces daljeg lecenja i ispitivanja Raynaudovog sindroma.

Unapred zahvalna :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 170 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: