rehabilitacija nakon moždanog udara

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
draganaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 26, 2009 9:46 am

rehabilitacija nakon moždanog udara

Post od draganaz »

Molim za pomoć !
Moja majka je doživela težak možgani udar 10 novembra ( potpuna oduzetost desne strane tela i gubitak govora )i nakon mesec dana ležanja u bolnici uspeli smo da je prebacimo u rh centar u Sokobanjskoj.Nažalost i posle mesec ipo dana terapija, nema nekih velikih pomaka. Pomalo je počela da pokreće desnu nogu, ruku uopšte ne može da pomera , s tim što je počela da je boli zadnjih dana što valjda znači da je počela i da je oseća pomalo a što se govora tiče, može samo da prošapuće par slova.
Obzirom da mi je njena doktorka najavila da će je otpustiti za desetak dana jer nema svrhe da i dalje bude tamo, u panici sam jer neznam šta dalje.
Može li neko da me posavetuje koja banja bi bila dobra za nju u ovakvom stanju ? Napominjem da su mi predlagali Melence , Selters i Slankamen.
Takođe bi mi trebao savet u vezi obavljanja fizioloških potreba, šta preduzeti obzirom da ona koristi pelene i još uvek nema osećaj za to.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

Pozdrav!
Napisala sam Vam pp i svoje lichno iskustvo!Da nebih ovde reklamirala banje ,ili shta vec !Poshto sam imala slichan problem kao vasha majka,napisala sam Vam na pp malo vishe o svemu!U nadi da ce Vam biti koliko toliko od pomoci?Srdachan pozdrav i iskrene zelje da Vam se majka oporavi !
Srecno!!!!
P.S
Ukoliko budete zeleli neshto vishe da pitate ?A ja budem znala?Rado cu Vam odgovoriti i izaci u susret!Poshaljite pp i ja cu Vam odgovoriti chim budem u mogucnosti!
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

Pozdrav!
Napisala sam Vam pp i svoje lichno iskustvo!Da nebih ovde reklamirala banje ,ili shta vec !Poshto sam imala slichan problem kao vasha majka,napisala sam Vam na pp malo vishe o svemu!U nadi da ce Vam biti koliko toliko od pomoci?Srdachan pozdrav i iskrene zelje da Vam se majka oporavi !
Srecno!!!!
P.S
Ukoliko budete zeleli neshto vishe da pitate ?A ja budem znala?Rado cu Vam odgovoriti i izaci u susret!Poshaljite pp i ja cu Vam odgovoriti chim budem u mogucnosti!
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Odgovori