Regulacija holesterola HDL,LDL
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 25, 2009 12:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Regulacija holesterola HDL,LDL
Prilikom poslednjeg pregleda utvrdjeno mi je da imam povisen holesterol 5.6 (HDL 1.02 i LDL 4.19).Trigliceridi su mi u redu 0.85.Imam ucesce naslednog faktora i interesuje me kako bih mogao ishranom da regulisem holesterol i u kojoj meri to mogu da saniram?Ukoliko neko moze da me posavetuje u vezi ishrane u mom slucaju,bio bih mu zahvalan.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Izvegavajte masno, slatko, testo... Takodje, pojedine vrste voca, kao npr. banane, nsu dobre za masnocu. Tu su i druge stvari koje valja iskoteniti: alkohol, kikiriki, chipsevi i sl. Belancevine (barena ili pecena piletina, riba i pecurke), jogurt, kiselo mleko, obrano mleko, malo razanog hleba, djusevi, voce, sveze povrce (salate, salate, salate)... To bi bilo to, pa koliko se moze.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dr Ivice, zasto barena piletina da se izbegava?! Ja bas imam dijetu za hiperlipidemiju i savetuje se belo meso, a izbegavanje crvenih!
@Ogi80: Tvoji rezultati nisu toliko strasni, da ne kazem nisu uopste - ali je odlicno da odmah sada krenes da vodis racuna o ishrani ako vec imas nasledni faktor.
Inace evo ovo za pocetak drzi se ove tabele, to su meni dali pre 2 godine.
http://img199.imageshack.us/img199/8194/dijeta.jpg
Pozdrav i sve najbolje

@Ogi80: Tvoji rezultati nisu toliko strasni, da ne kazem nisu uopste - ali je odlicno da odmah sada krenes da vodis racuna o ishrani ako vec imas nasledni faktor.
Inace evo ovo za pocetak drzi se ove tabele, to su meni dali pre 2 godine.
http://img199.imageshack.us/img199/8194/dijeta.jpg
Pozdrav i sve najbolje

Bye bye little lady
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Nismo se razumeli:
Sve najbolje!
Ovo sve MOZE, to treba da cini osnov ishrane.Belancevine (barena ili pecena piletina, riba i pecurke), jogurt, kiselo mleko, obrano mleko, malo razanog hleba, djusevi, voce, sveze povrce (salate, salate, salate)... To bi bilo to, pa koliko se moze.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine