Postovani,
molim vas da mi nesto vise napisete o dijagnozi-reductio corticis cerebri ... cephalea G44 F41.2
Unapred zahvalna
reductio corticis cerebri
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am
Re: reductio corticis cerebri
Koliko godina ima pacijent koji ima tu dijagnozu?
Ukoliko je to osoba starije zivotne dobi radi se normalnom procesu starenja.
Ukoliko je to osoba starije zivotne dobi radi se normalnom procesu starenja.
Pacijentkinja ima 59 godina.
Mozete li mi reci nesto vise o posledicama i lecenju?
hvala na odgovoru
Mozete li mi reci nesto vise o posledicama i lecenju?
hvala na odgovoru
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am
Kao sto rekoh to podrazumeva normalan proces starenja mozga.Predpostavljam da je to dijagnostikovano CT ili MR pregledom mozga, u suprotnom ne znam kako je zakljucena ta dijagnoza.
U svakom slucaju dijagnoza nije za brigu.Na trzistu imate gomile preparatu za poboljsanje memorije ali ja cisto sumnjam u njihovu efikasnost.Ono sto su najnovija istrazivanja pokazala najdelotvornijim se pokazalo aktiviranje mozdanih funkcija u vidu ucenja u starijoj zivotnoj dobi, npr. ucenje stranog jezika, sviranje na nekom instrumentu ili bilo koja druga aktivacija mozdanih funkcija u cilju prevencije staracke demencije.
U svakom slucaju dijagnoza nije za brigu.Na trzistu imate gomile preparatu za poboljsanje memorije ali ja cisto sumnjam u njihovu efikasnost.Ono sto su najnovija istrazivanja pokazala najdelotvornijim se pokazalo aktiviranje mozdanih funkcija u vidu ucenja u starijoj zivotnoj dobi, npr. ucenje stranog jezika, sviranje na nekom instrumentu ili bilo koja druga aktivacija mozdanih funkcija u cilju prevencije staracke demencije.
hvala veliko na odgovoru.
pozdrav,
milica
pozdrav,
milica