Recite mi iskreno ako znate o secernoj bolesti ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 16, 2006 10:44 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Recite mi iskreno ako znate o secernoj bolesti ?
Od prosle godine imam secer pojacan. Slucajno sam vadio krv i uplasio sam se jer mi je secer bio 16.4 Uz jednu mucnu dijetu za 3.5 nedelje sam ga vratio u normalu i bio je 5.5 Malo sam se opustio i s vremena na vreme ga merim i kretao mi se uvek negde oko 8.0. To kad kazem da sam se opustio znaci da vise nisam bio na dijeti i jeo sam nenormalno. Gojazan sam i imam 125 kg ali i visok. Radim kao taksista i vrlo malo se krecem pesice. U zadnje vreme sam se malo nagojio sto sam i sam primetio i kada sam uzeo analizu krvi secer mi je opet porastao na 11.7 Da mi neko kaze ali iskreno dali sam postao bolesnik od secerne bolesti ili je to samo posledica moje gojaznosti. Imam 40 god i nepijem nikada nikakve lekove. Hvala !
secer
ne bih da prejudiciram vase staje odnosno da vas nesto uplasim ali referentne vrednosti vase glukoze su preko granice cak sta vise duplirane su tako da bi pod hitno trebali da se ukljucite u program dijabeticara i tamo postaviti pitanja a za holesterol je odlican lek sortis ali obavezno kod lekara jer je dijabetes podmukla bolest nista ne boli a sve unistava najvise krvne sudove vid bubrege a posebno noge pozdrav i sve naj
-
- Novi član
Re: secer
Ako te nemrzi da pises kazi mi par reci o tom leku SORIS, koliko kosta, gde se kupuje, kako deluje i sl. Unapred hvala !
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
http://www.cybermed.hr/index.php/pbl/po ... esa_tipa_2
Dijabetes tipa 2 predstavlja poremećaj pri kome ćelije imaju smanjenu osetljivost na insulin. Kod najlakšeg oblika to se reguliše kretanjem i promenom načina ishrane, kod težih oblika moraju se dodatno uzimati lekovi koji pojačavaju osetljivost ćelija na insulin, pa čak i sam insulin.
Nisam pozvana da dijagnostifikujem bilo šta ali šećer ne skače tek tako. Treba situaciju shvatiti ozbiljno, ne uzimati lekove na svoju ruku nego konsultovati nekog stručnog.
Dijabetes tipa 2 predstavlja poremećaj pri kome ćelije imaju smanjenu osetljivost na insulin. Kod najlakšeg oblika to se reguliše kretanjem i promenom načina ishrane, kod težih oblika moraju se dodatno uzimati lekovi koji pojačavaju osetljivost ćelija na insulin, pa čak i sam insulin.
Nisam pozvana da dijagnostifikujem bilo šta ali šećer ne skače tek tako. Treba situaciju shvatiti ozbiljno, ne uzimati lekove na svoju ruku nego konsultovati nekog stručnog.
secer
sortis je lek nove generacije koji deluje na tako sto normalizuje holesterol a sto se tice gde ga naci ima ga u drzavnim apotekama moze na recept placa se 75 posto oko 1450 din inace morate ici na kontrolu od i pregled kod doktora pa tamo uz strucnu pomoc posto ste relativno mladi krenuti sa eventualnom terapijom pozdrav i sve naj
-
- Novi član
Re: secer
Hvala od srca. Icicu kod lekara !