Recepti i participacija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Recepti i participacija

Post od peratoma »

Da li je neko zna je li nesto menjano sto se tice recepata u proteklih mesec-dva? Naime proslog meseca sam za ulcerozni kolit k50 dobio besplatno 5ASA terapiju, kao i prosle godine jer sam nezaposleno lice. Medjutim sada su mi trazili neku participaciju od 50din po kutiji. A na listi A lek i dalje stoji uneto je onih 50din. U apoteci mi rekli da se treba uneti osnov za oslobadjanje na receptu valjda neka sifra u gornjem desnom uglu, a ja mislim da je to ranije islo preko knjizice pa oni sto su bili bez primanja nisu placali participaciju a kako je lek besplatan (nije kao neki sto im je oslobadjanje recimo 50%) do sada nisam placao nista. Da li znate o cemu se radi i koje to grupe gradjana imaju pravo na to? Kako to lekar unosi u onom odeljku za sifru ili je nesto menjano od proslog meseca? Posto do sada je sve bilo OK a sada ovo. Hvala mnogo
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Recepti i participacija

Post od dannina »

Morate da pitate svog izabranog lekara u domu zdravlja da vam upise tu sifru. Moguce da su nastupile neke promene, ali kakav nam je sistem lekari saznaju novine od pacijenata i farmaceuta.
Odgovori