Realisticni snovi, umor, bol u misicima, pospanost

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Bubba Zanetti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 12:14 pm

Realisticni snovi, umor, bol u misicima, pospanost

Post od Bubba Zanetti »

Pocelo je na moru pre 20ak dana. Sve je bilo super dok se nisam probudio jednog jutra umoran, pospan, sa uzasnim bolom u nogama i misicima uopste. Od tada traje. Spavam po 8-9 sati, probudim se iscrpljen. Od tada mi je 80% snova postalo neverovatno dugotrajno i realisticno, osecam i miris i ukus u njima, a posle njih sam narocito iscrpljen... Danas sam vadio krv i svi rezultati osim ukupnog i LDL holesterola i euzinofilnih granulocita su dobri...

Slika

Slika

Imam 27 godina, imao sam koksaki b2 pre 2-3 godine, imao i anksiozne napade, lecio se Cipralexom; visok sam 181cm i imam 98kg.

E sad, mislim da se ne radi o psihosomatskom uzroku. Zasto? Procitao sam dosta tekstova po netu i naisao na dosta njih u kojima se govori o mogucem uzroku bas ovakvih tegoba. Te tegobe, bar po onome sto sam procitao, mogu biti kardioloske prirode, uzrokovani apneom, ili pak dijabetesom. Zanima me neka ideja o cemu bi se moglo raditi, kao i da li je moguce da se dijabetes ne moze detektovati klasicnim testom krvi kakav sam obavio, vec je potrebno raditi test intolerancije na glukozu. Nisam u mogucnosti da idem kod lekara, buduci da nisam srpski osiguranik, tako da mi jedino ostaju laboratorijski testovi i online konsultacije sa mojim lekarom u Albaniji. Hvala
Bubba Zanetti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 12:14 pm

Re: Realisticni snovi, umor, bol u misicima, pospanost

Post od Bubba Zanetti »

Jel moguce da niko ne zna bar odgovor na pitanje da li se dijabetes moze otkriti iz standardnog vadjenja krvi, ili je potreban test tolerancije na glukozu...
Korisnikov avatar
nathaliebaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 02, 2016 11:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Realisticni snovi, umor, bol u misicima, pospanost

Post od nathaliebaz »

Odmah ću reći da ne znam da ti kažem ništa povodom dijabetesa i svega ostalog što si nabrojao,
ali mogu da se poistovetim sa tvojim problemom sa snovima.

Meni se isto non stop dešava da se budim umorna, da bukvalno živim u snovima i ne mogu da se probudim iz njih. A kada se probudim ne mogu da funkcionišem normalno i ceo dan razmišljam o njima. Takođe osetim ukus i miris koji npr. u realnosti nikada nisam osetila.

Jednom sam sanjala kako žvaćem cigarete i osetila sam odvratan ukus koji mi se i dan danas stvori čim pomislim na to. Moram da napomenem da u životu nisam zapalila cigaretu iako imam 22 godine.

Što se tiče zdravstvenih problema, nemam nikakve niti sam kada imala, tako da mislim da opet ovi snovi nisu uslovljeni problemima na koje misliš.

Moguće je da je stres.
Takođe imam utisak da ako je to krenulo na moru, verovatno se osećaš iscrpljeno od plivanja, meni se to često dešava posle kupanja, posle u snu sanjam kao da su mi kosti prazne i ujutro kad ustanem sva sam mlitava i nizašta.
Odgovori