reaktivne lgl u preponama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
lanica_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

reaktivne lgl u preponama

Post od lanica_bg »

Pre dva meseca napipala sam zlezde u preponama. Upucena sam kod lekara i na UZ mekih tkiva. UZ je pokazao:
" U desnom ingvinumu se vide dve uvecane lgl sa centralnim hilusom velicine do 1,5 cm i 0,6 cm. U levom nekoliko uvecanih lgl sa centalnim hilusom od kojih je veca promera oko 1,56cm. Ove lgl bi po eho karakteristikama mogle da odgovaraju reaktivnim zlezdama. U mekim tkivima vrata i supraklabikularnim javama ne vide se patoloski uvecane lgl. na UZ stitasta i pljuvacne zlezde su urednog nalaza. U maloj karlici ne vide se patoloski uvecane lgl niti slobodna tecnost. Mokracna besika je bez patoloskih promena intraluminalno. Debljina zida je uredna.
Zakljucak:
Lgl ingvin bill
potrebno je uraditi ginekoloski UZ i briseve"

Radila sam kompletnu KKS i biohemiju pre dva meseca (u maju) i sve je bilo ok. Isla sam kod ginekologa, sve ok, brisevi ok.
Da li imam razloga za brigu?
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Re: reaktivne lgl u preponama

Post od drM »

Prema opisu zlezdice ne deluju zabrinjavajuce. Ja uvek volim da znam oba dijametra, i uzduzni i poprecni, kad je opis zlezdica u pitanju jer onda znam koji im je odnos i da li je adekvatan, ali svejedno, vidljiv centralni hilus je prisutan kod reaktivno uvecanih zlezdica.
U ingvinumu su cesto prisutne reaktivno uvecane zlezdice i mogu biti reakcija i na najobicniju depilaciju te regije.

Da li je radjen ultrazvuk abdomena?
drM
Aktivan član
Aktivan član

Post od drM »

Prema opisu zlezdice ne deluju zabrinjavajuce. Ja uvek volim da znam oba dijametra, i uzduzni i poprecni, kad je opis zlezdica u pitanju jer onda znam koji im je odnos i da li je adekvatan, ali svejedno, vidljiv centralni hilus je prisutan kod reaktivno uvecanih zlezdica.
U ingvinumu su cesto prisutne reaktivno uvecane zlezdice i mogu biti reakcija i na najobicniju depilaciju te regije.

Da li je radjen ultrazvuk abdomena?
lanica_bg
Novi član
Novi član

Post od lanica_bg »

Nije radjen UZ abdomena. Samo KKS pre dva meseca, pre mesec dana UZ mekih tkiva i ginekoloski pregled sa brisevima.
drM
Aktivan član
Aktivan član

Post od drM »

To sam vas pitala posto vidim da je opisivana besika, ali ocigledno je uradjen ultrazvuk samo male karlice. Prema ultrazvucnom opisu zaista ne deluju zabrinjavajuce ove zlezdice, sto uz uredan laboratorijski nalaz i ultrazvucno ciste ostale regije govori u prilog reaktivno uvecanih limfnim zlezdicama koje kao sto rekoh mogu biti uvecane i zbog najobicnije depilacije.
lanica_bg
Novi član
Novi član

Post od lanica_bg »

U avgustu sam uradila UZ abdomena i komletan ginekoloski pregled. Sve je ok. Valjda ce se i zlezde povuci
Odgovori