Rak glave pankreasa sa metastazama
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 3:00 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Rak glave pankreasa sa metastazama
Moja mama je prvo operisana od zuci, a tri meseca kasnije(oktobar 2004.) je imala Whiple operaciju. Dijagnoza je bila CA glave pankreasa ( capitis pancreatis). Histopatoloski nalaz je pokazao tri metastazirane limfne zlezde. Konzilijum je dao tromescnu kontrolu. Moja mama ima 72 godine. Na kontroli je preko ultrazvuka otkriven tumor na kori levog bubrega, a tumor markeri su tada mirovali ( opsti, za jetru i zeludac ). Urolog mi je rekao da bubreg pratimo dvomesecno. Radila sam joj privatno CT i ultrazvuk(mart 2005). Opis sa CT: jetra ima lateraralnu konturu levog reznja, koja se slabije diferncira od susednih crevnih vijuga zbog prisustva nejasno ograniceno hipodenzene zone za koje se ne može sa sigurnoscu reæi da li pripada jetrenom parenhimu. Za levi bubreg piše da na lateralnoj konturi postoji okruglasta mekotkivna zona veleicine do 2 cm i da levi bubreg sadrzi manju pripijelcinu cistu. Nema ascitesa. Ostali organi uredni - za sada.Dosta je smrsala.Pijemo cajeve, vit! amine , aloju, Q10, Ekomer, oligogal - Se,todoksin 2, posna hrana...Moram da kažem da mi je ujak ( mamin brat) umro od leukemije, a tetka ( mamina sestra ) od Non-Hockina. Da li ikako mogu da joj pomognem? Kakva je prognoza i dalji tok bolesti? Citam sve sto mi je dostupno o raku.Hvala.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5