rak debelog creva sa metastazama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kasper3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 3:12 pm

rak debelog creva sa metastazama

Post od kasper3 »

Dobar dan svima!
Molim za pomoc,i tumacenje nekih stvari..
Pre dve nedelje oca su probudili bolovi u stomaku,odvezli smo ga na hitnu,yadrzali su ga i zakazali preglede za tu nedelju,...gastroskopija,ultrazvuk,...i na kraju kolonoskopija.
Sve je bilo ok,na ultrazvuku su mu uocene lezije na jetri i do 4cm,ostao je posledni pregled-kolonoskopija...(do tog dana je bio vec 7 dana u bolnici i dobro se osecao)
Na kolonoskopiji je uocen tumor na poprecnom colonu koji na dodir krvari i nisu mogli dalje da prodju od njega,kako mi je doktor objasnio... Pregled je uradjen u petak posle podne,do nedelje stanje sve gore i gore...da bi u nedelju bio hitno operisan zbog nadimanja.
Doktor kaze da mu je odstranjen tumor velicine jabuke,spojeno crevo i da bi to trebalo da bude u redu.
Na danasnji dan proslo je nedelju dana od operacije,on je poceo da jede i imao je dva puta veliku nuzdu,...nema bolove.
Dokotor mi je posle operacije rekao da njega vise brinu te promene na jetri...a u ovih 7 dana posle operacije on je bio dosta zut i imao je visok bilirubin...dobijao je neku plazmu preko infuzije i glukozu.Danas mi se cinio najbolje od dana operacije sto je i doktor potvrdio.
Izvinjavam se sto sam sve ovako natrpao informacijama,ali ako treba nesto jos kazite mi molim vas.
Unapred hvala!
Napisacu vam jucerasnje nalaze krvi pa ako neko moze na osnovu njih da mi kaze na osnovu njih koliko loze jetra radi jer kako doktor kaze najbitnije je da ona "pregura"pa bi pose hemoterpije...???
Koje sledece korake da preduzmem???
Sta je dobro za jelo da mu nosim,imao je danas dobar apetit ali je povratio...???

eritrociti 3.32
hemoglobin 100
hematokrit 27.800
MCV 83.9
MCH30.1
MCHC360
RDW 13.4

leukociti 10.5
MID% 4
grranulociti% 87
linfociti% 9
MID# 0.4