Mozete se igrati igre "Leva-desna"
Deci stavite gumice plava-crvena na noge,pa da "marsirate,leva,desna.." Posto imate muziku,marsirajte uz muziku..I VI sa njima marsirajte ali u formaciji Vrste-koliko vam dece stane u vrstu.Druga deca neka prate "Vase marsiranje",i marsiranje svojih drugara,i neka prate ima li dece koja su "pogresila".Onda smenite tu decu iz Prve vrste,pa marsirajte sa drugom Vrstom.Tu cete decu motivisati da hodaju,i verujte u prvo vreme ce gledati VAS.-vi ste njihov Model.Malo Sporije tu igru odradjujte.-Onda ih opet poredjajte u vrstu da marsiraju,ALI VI nemojte biti u toj vrsti.Mozete menjati korak pri marsiranju Ali morate GOVORITI GLASNO: Idemo Leva,Leva,Leva,pa desna,desna,leva,desna..itd.Bice i smejanja,i zbunjivanja,ali deci ce to biti vrlo interesantno..Mozete predloziti roditeljima-ako hoce-da takve iste gumice mogu kopiti svojoj deci,pa neka i kod kuce vezbaju Leva-desna.Vodite racuna da vam ove gumice budu prisutne SAMO dogod Vi SMatrate da Je Neko dete "Savladalo levo-desno-.Kad vam dete po vasem misljenu savlada Levo-desno,skinite mu gumice.Neka deca ce brze to shvatiti-uglavnom devojcice to brze odrade-Ona deca kojoj "teze ide" neka jos odredjeno vreme nose te gumice oko nogu.Objasnite deci da se ne ljute zasto pojedinoj deci skidate gume,a nekoj ne skidate.Kod mene su decaci vecinski teze savladavali levo-desno.Cak sam se Namerno igrala sa njima ''Varanja",pa bih na obe noge sa Stavljenim gumicama ja decu poredjala u dve sedece kolone-ili stajace- a ja izmedju njih marsirala i pri tom glasno GOVORILA DESNO-a krenula bih levom nogom-Ovo CETE MARSIRANJE RADITI SPORIM tempom,da bi deca MOGLA UOCITI da li pravilno koristiti odredjenu nogu.Kazete :LEVA-i ISKORAKNETE DESNOM nogom,pa posmatrate reakciju dece..Pa bih onda ispravno hodala,pa opet pokusala da ih "prevarim".Uvek bih Svaki iskorak Naglas izgovarala.Mozete se posle vise dana vezbanja igrati i na "Ispadanje".Neka vam Jedna grupa dece,stoji u vrsti za marsiranje.a druge poredjajte u kolonu DA PRATE MARSIRANJE,ko pogresi ispada.U pocetku igre marsiranje SPORIJE IZGOVARAJTE reci Levo-desno,i dozvolite deci da se snadju..Ako se deca ljute,nemojte igrati ovu igru..Pozdrav.Mozete se igrati igre" Uhvati".
Deca vam sede na tepihu,i vi sa njima.Ako nemaju tepih,mogu i da stoje.Neka imaju gumice u boji na nogama.
Pa kazete:
-dodirni levom rukom desno stopalo
-dodirni desnom rukom levo uho
-dodirni desnom rukom desno koleno
-dodirni levom rukom desno desno rame.
-dodirni desnom rukom nos
-dodirni desnom rukom svoj levi obraz
-sastavi levi i desni dlan itd.Bice tu smejanja,ALI
Tek CETE TU VIDETI KAKO CE BITI ZBUNJIVANJA!!Moraju da RAZMISLJAJU koja je Leva ili Desna. strana .Neka deca i pogrese,ali buditi strpljivi.
Deca jako vole vesele igre,pogotovo za opustanje.Malo se igrate,pa onda vezbate vase korake vezane za folkolor.Pozdrav.UOSTALOM..
NIJE SRAMOTA KOD DECE AKO NEKO DETE FOLKLOR OBOZAVA a neume da savlada Levo-desno..Pa STA!!MOze i na Priredbi ako hoce nositi gimice u boji,TO SU IPAK DECA!!Vi to mozete uvek nekom prigodnom salom zastititi TO DETE-pred drugom decom,i roditeljima,pa i odrasli Pogrese.zar ne?

Bitno je da SE DETE TRUDI..