PULS
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
PULS
Rekli su mi da je normalan broj otkucaja u minuti za odrasle osobe u mirnom stanju 60-80 puta. Zanima me da li normalno da osoba u mirnom stanju, recimo dok sedi ili neposredno posle budjenja ima otkucaje od 94-105 /min i da nekada kada legne da spava kao da cuje svoje srce da lupa sa druge strane jastuka jako i brzo ? Inace osoba ima normalan pritisak, u vecini slucajneva cak i nizi, cesto se desava da joj se zavrti u glavi od naglog ustajanja ili gledanja na gore, jednom joj je cak pritisak bio i 80 sa 40 a puls i dalje ubrzan. Pusac, 24 godine, krvna slika u redu.
Sasvim normalno za nekog ko ima nizak pritisak a pri tom i tzv posturalnu hipotenziju tj nemogućnost brze regulacije pritiska pri naglom ustajanju. Pad pritiska srce nadoknađuje ubrzanim radom. Inače, do 100 otkucaja/min nije tahikardija.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Hipotenzija sa smirenošću nema ama baš nikakve veze, sem eventualno ako se radi o hipofunkciji štitaste žlezde, pa je takav pacijen "usporen" a to što tako "kažu", na znam ko to kaže ali to nema veze sa realnošću.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]