Pucanje misica lista

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
sanel74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2015 10:50 pm

Pucanje misica lista

Post od sanel74 »

Veliki pozdrav, imam jedan problem.
10.10.2014 sam na utakmici pokidao list lijeve noge. Prvih dana sam imao velike bolove i nisam mogao da stanem na nogu. Nisam stavljao nikakvu oblogu niti gel i sl. posjetio sam doktora i kroz 2 dana sam snimao misic, i zakljucak je, dechirure musculaire mollet, u bukvalnom prevodu kidanje lista.

Doktor mi je naredio kinoterapije i zabranu igranja fudbala na 2 mjeseca. Sve sam ispostovao, bol je polako nestajao ali nakon 2 mjeseca sam i dalje osjecao mali bol na misicu u jutro nakon budjenja. Posjetio sam doktora i objasnio mu ovu situaciju, on mi je reako da slobodno mogu poceti sa sportom jer je to "normalno". Sumnjao sam u to jer ja ipak najbolje osjecam kako mi je. Cekao sam jos 6-7 dana, da bi poceo sa laganim trcanjem, nakon prvog trcanja desava se problem, osjetio sam nagao bol na istom mjestu i opet sam tesko hodao, bol je bio manji nego prvi put ali sam osjetio da postoji problem i da sam opet nesto "zeznuo". Slijedi opet mjesec dana pauze.

Posle mjesec dana opet kod doktora, opet sam mu objasnio situaciju i bol u jutro nakon budjenja, i opet je to "normalno" i kao mogu raditi sta god zelim.

Prvi pokusaj je bio pun straha, stavio sam dva steznjaka i dobro zastitio nogu i igrao laganim tempom nekih sat vremena oslanjajuci se vise na desnu nogu. Sve je bilo ok, par dana posle toga, uz par treninga na biciklu, sam imao utakmicu. Odigrao sam nekih 20ak minuta bez problema.

Onda opet sok: 20.01.2015 god. opet sam igrao fudbal na male golove i nakon pola sata igra kao da me neko pogodio kamenom u misic, pao sam na zemlju i pitao ko me gadjao? Kada sam ustao osjetio sam opet (po treci put) bol na istom mjestu. Cijeli svijet mi se srusio, ne znam vise sta da radim, proslo je 20ak dana do danas, osjetim opet u jutro zategnuce misica, mogu trckarati ali ipak osjetim nesto cudno na misicu i osjecaj je takav, da kad bi potrcao jacim tempom da bi opet sve popucalo.

Molim vas, pomozite, dajte mi savjet sta da radim, da li ce ovo uopste ikad proci (ja mislim da nece :( ) i da li cu opet moci bez problema da igram fudbal. Ne mogu vam objasniti psihicki osjecaj, jednostavno sam izgubio svu vjeru u oporavak.

Imam 30 godina i 90kg na 177cm.

Veliki pozdrav i nadam se vasem strucnom misljenju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Pucanje misica lista

Post od aaaca »

Као обичан форумаш могу да ти кажем да си превише нагло почео са спортом. Мислим да је било потребно неколико месеци лаганог трчања или вожње бицикла па тек после тога да кренеш са фудбалом.

Што се опоравка мишића тиче, могу да ти препоручим да набавиш један јак магнет и учврстиш га за мишић где је била повреда. Потребно је да га носиш бар 20 сати свакодневно. Он ће убрзати опоравак.
sanel74
Novi član
Novi član

Post od sanel74 »

aaaca napisao:Као обичан форумаш могу да ти кажем да си превише нагло почео са спортом. Мислим да је било потребно неколико месеци лаганог трчања или вожње бицикла па тек после тога да кренеш са фудбалом.

Што се опоравка мишића тиче, могу да ти препоручим да набавиш један јак магнет и учврстиш га за мишић где је била повреда. Потребно је да га носиш бар 20 сати свакодневно. Он ће убрзати опоравак.
Hvala na odgovoru, i ja tako mislim, bas sam pitao doktora vise puta, da li sigurno mogu raditi sta hocu (citaj igrati fudbal) i on mi je rekao da, bez problema.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Сада нажалост на свом искуству знаш колико су стручни и одговорни.
Bg992
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm

Post od Bg992 »

Ovo pisem kao bivsi fudbaler,za pucanje lista 2 meseca oporavka je malo,zavisi od intenziteta povrede ali iz onoga sto znam je malo.3-4 meseca je potrebno izbegavati opterecenje te noge.Kazes da je u pitanju neka utakmica tako da kapiram da se fudbalom bavis profesionalno i u tom slucaju ti je trebao sportski lekar a ne neki duduk koji ti je cim je video da stojis rekao da nastavis sa treninzima.Fudbal ces igrati ponovo,to nije nešto sto je neubicajeno i nagledao sam se svega,od pucanja ligamenata do ispadanja kolena,sve se sredi bitno je samo postepeno vracanje u trenazni proces.Nemoj da me shvatis pogresno ali budi svestan da 90 kg na 177 cm bas i nije idealno za igranje fudbala cak i da se radi o strogoj misicnoj masi.Nisko teziste,kilaza opterecenje ligamenata bla bla da ne duzim sad ali to si sigurno cuo vec.Samo glavu gore,cale moj je pokidao ligamente sa 35 i uspeo da se oporavi,do skoro je igrao fudbal samnom i ortacima,trci kao mladic,zato ne brini nista druzices se sa loptom jos dugo.
sanel74
Novi član
Novi član

Post od sanel74 »

Hvala drugovi, na odgovorima. Nisam profesinalni fudbaler ali igram u klubu i imam redovno utakmice. Kilaza jeste problem zato sam sad na putu da to promjenim, jer sam osjetio na koljenima to sto si naveo i plasim se za ligamente i koljena.

Nastavit cu u teretani bar mjesec dana, i nadam se da ce biti dovoljno. Za mjesec dana ce biti 5 mjeseci od povrede i citajuci razne forume sam shvatio da je to i vise nego dovoljno. Jedini moj problem je u tome sto sam obnavljao povredu. :(

Pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Време опоравка рачунај од последње повреде.
Odgovori