Pucanje koze !!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
maxoni_kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 22, 2013 12:52 pm

Pucanje koze !!!

Post od maxoni_kg »

Pozdrav svima .Evo vec od novembra prosle godine imam problema sa kozom na dlanovima i prstima , gde se prvo javlja kao neko zadebljanje a onda dolazi do pucanja koze sto izaziva bol. Osim toga javlja se i nepodnosljiv svrab dlanova . A sa unutrasnje strane ruke , malo iznad dlanova javlja se ekcem koji povremeno izaziva svrab . Isto i negde oko laktova se javlja perutanje i svrab koze .Lecim se kod dermatologa i jedino sto mi je pomoglo su injekcije diprofos posle kojih se sve vratilo u normalu, primio sam 2 injekcije na 21 dan. Medjutim posle prestanka dejstva injekcije a to je 21 dan promene na kozi se ponovo javljaju i opet se vracam na pocetak . Ima li neko neki savet sta dalje da radim i u cemu je problem . Evo prilazem i neke slike mojih dlanova .
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Pucanje koze !!!

Post od Nataš@ »

Sve te promene na koži (dlanovi, laktovi...) govore o tome da se preko nje odvija detoksifikacija. Po tradicionalnoj kineskoj medicini ono što ne prerade i izbace jetra, bubrezi, debelo crevo i sluzokoža, izlučuje se preko kože. Ono što se ne izluči preko kože, nas ubija. Potrebno je naći uzrok za ovakvo intenzivno čišćenje. Na žalost nije na koži već u unutrašnjosti organizma.
ivanica81ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm

Post od ivanica81ns »

maxoni_kg napisao:Pozdrav svima .Evo vec od novembra prosle godine imam problema sa kozom na dlanovima i prstima , gde se prvo javlja kao neko zadebljanje a onda dolazi do pucanja koze sto izaziva bol. Osim toga javlja se i nepodnosljiv svrab dlanova . A sa unutrasnje strane ruke , malo iznad dlanova javlja se ekcem koji povremeno izaziva svrab . Isto i negde oko laktova se javlja perutanje i svrab koze .Lecim se kod dermatologa i jedino sto mi je pomoglo su injekcije diprofos posle kojih se sve vratilo u normalu, primio sam 2 injekcije na 21 dan. Medjutim posle prestanka dejstva injekcije a to je 21 dan promene na kozi se ponovo javljaju i opet se vracam na pocetak . Ima li neko neki savet sta dalje da radim i u cemu je problem . Evo prilazem i neke slike mojih dlanova .
Istraživanja su pokazala pozitivne efekte uzimanja GLA (gama-linolenska kiselina) kod zapaljenja kože, olakšavanjem simptoma kao što su svrab, ljuštenja, otoci i crvenila.
Probaj mazati pomenuta mesta BIO konopljinim uljem. Ono je jedino jestivo ulje koje sadrži GLA i toplo ti ga preporučujem.
Ja sam imala problem sa kožom na licu i rešila sam ga. Uopšteno, popravilo mi se celokupno stanje organizma, te ulje konzumiram i dalje, preventivno.

Nadam se da će ti pomoći.
Srećno i pozz
SlobaN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 03, 2013 12:08 pm

Post od SlobaN »

Pozdrav,
Imam 64 godine, i od aprila ove godine mi se počelo pojavljivati na stopalima i na rukama pucanje kože i otvaranje rana , dermatolog mi je našao dijagnozu
Eczema mani bilat, i koristila sam Cetirizin tablete jednom dnevno , beloderm 2 puta dnevno i Emolines krem posle svakog pranja ruku, to se sve delimično povuklo pa se opet pojavilo. Nakon toga sam koristila biljne meleme Noli tep i noli ek i to mi je pomagalo dok sam mazala, čim sam prekinula stanje se pogoršalo. Šta da radim? pranje suđa je nepodnošljiv bol, hodanje takođe, u svakom slučaju život mi je jako otežan ovim problemom.

Unapred zahvalna
Slobodanka N.
ivanica81ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm

Post od ivanica81ns »

Mnogima sam na ovom sajtu iz ličnog iskustva preporučila Bio konopljino ulje kojim sam rešila problem sa kožom, te ga i Vama od srca preporučujem.

Pozdrav
Korisnikov avatar
Poli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 7:59 pm

Post od Poli »

Trebalo bi mozda razmisliti o promeni ishrane. mozda otici na test intolerancije na hranu. Cesto nam telo na razne nacine pokusava da saopsti da mu nesto ne odgovara. :roll: :wink:
Opasnije je svako sveznanje od svakog neznanja.
MissThinkerbell
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2014 12:16 am

Post od MissThinkerbell »

Interesuje me da li je neko probao kremu Rederma za ekcem i psorijazu? Lekar mi je preporucio za ekcem koji mi se pojavio na rukama ali mu je cena malo jaca (oko 1800din za 50ml). Iz tog razloga zelim da proverim da li iko ima iskustvsa sa ovom kremom. Do sad sam koristila kortikosteroide pa da bi se koza odmorila mi je preporucio ovu kremu kao prirodnu alternativu za moj problem.
Hvala unapred na pomoci.
Odgovori