Psihopatoloski poremecaji

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

duh73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 3:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Psihopatoloski poremecaji

Post od duh73 »

Da li postoji neka opsta definicija za "psihopatoloskih poremecaj" ?
MrPh_Ana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 2:34 am

Post od MrPh_Ana »

Ima ovde psihijatara, ne znam zasto Vam ne odgovaraju!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Psihopatologija je naučna disciplina koja sistematski istražuje simptome, prirodu i činioce (nasledne, organske i socijalne) patoloških stanja i procesa u mentalnom životu. Za razliku od opšte psihologije, ona se bavi odstupanjima, (aberacijama) od normalnih pojava u procesima opažanja, mišljenja, emocija, pažnje, učenja, motivacije, volje itd. Saznanja opšte psihopatologije služe kao temelj psihijatriji, kliničkoj psihologiji, ali utiču i na socijalni rad.

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Re: Psihopatoloski poremecaji

Post od severus »

duh73 napisao:Da li postoji neka opsta definicija za "psihopatoloskih poremecaj" ?
Ili mislite mozda na termin"psihopatija"koji se po novoj nomenklaturi naziva poremecaj licnosti??
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Dodatak:
Samim tim, psihopatoloska stanja bi bila: "nasledna ili nenasledna, organska ili neorganska, socijalna patoloških stanja i procesi u mentalnom životu".
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Da li mozete da preporucite nekog dobrog psihologa u Novom Sadu? Vec mesecima se spremam da odem i popricam s nekim, ali ne zelim neku tetku koja ce dok joj se poveravam da razmislja o tome sta danas da kuva i da li ce cerka konacno da joj javi da je polozila ispit (pa vi treba da imate razumevanja sto je nervozna i neljubazna, ipak je ona samo covek). Ljudi su mi pricali da im se to desavalo.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Sve sam lepo rekla samo zaboravi da kazem koji problem imam. Hipohondrija NA KVADRAT.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Javite se Novosadjaniiiiiiiiii! :roll:
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Neverovatno kako malo privatnih psihijatara ima u Novom Sadu. Samo sam uspela da nadjem jednog psihoterapeuta. Cujem da je dobar doktor Miodrag Doroshki ali on radi na Institutu za psihijatriju klinickog centra, tamo je verovatno ogromna guzva i ne moze bez uputa. Ne znam da li neko zna gde radi honorarno?
spilsomir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 10:08 am

Post od spilsomir »

ima u Dunavskoj privatni psiholog kojeg su mi mnogi hvalili, ali niti se secam kako se zove, niti imam neki kontakt.Jedino sam siguran da je u Dunavskoj, a s obzirom na to kolika je Dunavska, ukoliko imate vremena, potrazite.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Ma i ja sam to isto cula. U pitanju je neki doktor Zivanchev, ali od njega u Dunavskoj ni traga ni glasa.
Odgovori