Psiholog

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
Koki95
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 3:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Psiholog

Post od Koki95 »

Imam jedno pitanje i molio bih vasa misljenja, i voleo bih da znam sta bi ste vi uradili u mojoj situaciji.
Vec nekoliko meseci imam problema sa kolenom, tj. nepodnosljive bolove u kolenu, a do sad evo vec 7 meseci niko nije uspeo da nadje uzrok tog bola...E, sad moj lekar insistira da uradim nekakvo psiholosko testiranje jer je svaki test do sada bio ili negativan ili je pokazivao sitnice...Ja prvo nikako nisam hteo ni da cujem za psihologa a sad sam se ovde vama obratio...Stvarno ne zelim da odem tamo i da me neki psiholog ubedjuje da mene to nista ne boli i da je sve u mojoj glavi...i mislim da meni ova vrsta pomoci uopste nije potrebna...ne znam zasto se moj lekar nije setio da me posalje npr. kod neurologa i sad sam u velikoj dilemi...i moram da prelomim, da li da uradim ovaj test ili ne? Znaci sta bi ste vi na mom mestu uradili? Ne zelim da bilo ko stekne losu sliku o meni zbog toga sto idem na to psiholosko testiranje, mislim na upravu kluba u koome igram, i na drugove u skoli...molim vas, pomozite...e da, i pomalo me je sramota sto neki misle da mi to treba...
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Psiholog

Post od Slavko_slavko »

test ti nikako nece odmoci a psiholog te nikako nece ubedjivati da je to u tvojoj glavi,neki psihijatar bi to mozda i radio ali psiholog ne...ja sam radio testiranje i nije tesko,uradi ga,jer ako ides kod psihologa ili psihijatra nikako ne znaci da "nisi normalan" ili da si "lud" kod njih ides ako imas neki problem,a ti ga imas pa ga vredi pogledati i sa te strane...
Korisnikov avatar
Koki95
Stalni član
Stalni  član

Post od Koki95 »

Hvala na odgovoru. Molio bih misljenje jos nekoga.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Po pravilu se svaka osoba koja pati od bolova, bilo koje vrste na duzi vremenski period savetuje da poseti psihologa, ili ako je hospitalizovana psiholog je posecuje svaki dan, s obzirom da se zna na koji nachin BOL moze promeniti lichnost, fizichki i psihichki. Nazalost to se ne radi bash uvek po pravilu, zato treba da si srecan pa si naishao na lekara koji zeli da ti pomogne.

Jedan dobro vodjen razgovor kod psihologa moze pomoci mnogo, moze ti dati smernice shta dalje uraditi i jednostavno pomoci da dok prichash uzivo i direktno nekome svoje probleme, ad ih i sam ponovo shvatish i da promenish neshto.

Pisanje po forumu nije nadoknada za razgovore sa psihologom, posto mi se chini da si ih ti tako shvatio.

A poreklo BOLA i tegoba koje imash moze biti i fizichko i psihichko, ne mogu se sada setiti koje su sve tvoje tegobe, znam da nisi imao prave terapije, ali nisam sigurna da li si ovde pisao o konkretnoj dijagnozi i gde se lechish.

Sve ovo trebada kazesh psihologu i najbitnije od svega, da na razgovor ne odesh prepotentno i bezobrazno vec da prihvatish razgovor kao uzivo razgovor sa nekim kome bi svoje probleme rekao i u pisanoj formi.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Koki95
Stalni član
Stalni  član

Post od Koki95 »

tamaraft napisao:Po pravilu se svaka osoba koja pati od bolova, bilo koje vrste na duzi vremenski period savetuje da poseti psihologa, ili ako je hospitalizovana psiholog je posecuje svaki dan, s obzirom da se zna na koji nachin BOL moze promeniti lichnost, fizichki i psihichki. Nazalost to se ne radi bash uvek po pravilu, zato treba da si srecan pa si naishao na lekara koji zeli da ti pomogne.

Jedan dobro vodjen razgovor kod psihologa moze pomoci mnogo, moze ti dati smernice shta dalje uraditi i jednostavno pomoci da dok prichash uzivo i direktno nekome svoje probleme, ad ih i sam ponovo shvatish i da promenish neshto.

Pisanje po forumu nije nadoknada za razgovore sa psihologom, posto mi se chini da si ih ti tako shvatio.

A poreklo BOLA i tegoba koje imash moze biti i fizichko i psihichko, ne mogu se sada setiti koje su sve tvoje tegobe, znam da nisi imao prave terapije, ali nisam sigurna da li si ovde pisao o konkretnoj dijagnozi i gde se lechish.

Sve ovo trebada kazesh psihologu i najbitnije od svega, da na razgovor ne odesh prepotentno i bezobrazno vec da prihvatish razgovor kao uzivo razgovor sa nekim kome bi svoje probleme rekao i u pisanoj formi.
Ne ne ne, ne mislim da je ovo nadoknada za razogovor sa psihologom...pitao sam jer me je sramota sto cu ici tamo i ne zelim, kao sto sam vec napisao, da mi se rugaju zbog toga...
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ako mislis da ce ti se rugati sto si otisaokod psihologa onda stvarno ne znam...te osobe koje bi ti se rugale su zdrave za ludnicu,i to bez lekarskog pregleda,samo ih baciti u ludnicu...
Korisnikov avatar
Koki95
Stalni član
Stalni  član

Post od Koki95 »

Ni meni to nije najjasnije, hvala na podrsci. :lol:
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

samo ti idi,psilog ce sa tobom pricati najnormalnije moguce,ja sam cesto,vrlo cesto razgovarao sa psihologom i da znas da moze pomoci...ako nista,barem ti bude lakse...
Odgovori